- Startsida
- Offentlig säker mat
- Egenkontroll
- Mottagningskök
Publicerad 9 november 2020
Egenkontroll i mottagningskök
Här är hygienrutiner som stöd för det dagliga arbetet i ett mottagningskök.
Kök med begränsad tillredning av livsmedel som tar emot, serverar eller distribuerar huvudkomponenterna och tillbehör till måltiden från ett tillagningskök. Mottagningskök tillagar ofta potatis, ris, pasta och sallad. Ett mottagningskök kan ta emot varm, kyld eller fryst mat för vidare beredning. Mottagningsköket kan ha lokal restaurang eller matsal i anslutning till köket.
Utbildningar
-
Livsmedelshygien och specialkost – förslag på kursinnehåll
Detta förslag på kursinnehåll är att ge deltagaren kunskaper om livsmedel till personer som behöver specialkost på grund av allergi, intolerans, överkänslighet eller sjukdom. -
Repetitionskurs för basutbildning i livsmedelshygien – förslag på kursinnehåll
Detta förslag på kursinnehåll ska fräscha upp deltagarnas grundläggande kunskaper om livsmedelshygien. -
Utbildning i HACCP-principerna – förslag på kursinnehåll
Detta förslag på kursinnehåll ska ge grundläggande kunskaper i HACCP, dvs lära ut själva tekniken för hur ett funktionellt HACCP-system byggs upp. -
Basutbildning i livsmedelshygien – förslag på kursinnehåll
Detta förslag på kursinnehåll ska ge grundläggande kunskaper om livsmedelshygien. -
Hygienintroduktion
Här är förslag till tio punkters snabb hygienintroduktion för vikarier och praktikanter utan förkunskaper i livsmedelshygien.