Branschriktlinjer för offentlig säker mat
Branschriktlinjerna ska hjälpa kommuner och regioner att leva upp till livsmedelslagstiftningens krav. Här finns råd för tillagningskök, mottagningskök och för avdelningar i vård och omsorg.
-
Egenkontroll
Förslag till hygienrutiner för personalen i förskolan, äldreomsorgen, sjukhusavdelningar, mottagningskök och tillagningskök.
-
Information till offentliga kök med anledning av covid-19
Det finns i dag inget som tyder på att man blir sjuk om man äter mat som det finns coronavirus på. Offentliga kök kan ändå minska smittspridningen, framförallt genom att säkerställa att trängsel inte uppstår.
-
Utbildning och instruktioner
Utbildning är en av grundförutsättningarna för säker mat. Vilken kunskap behövs? Här finns utbildningsförslag för små och stora verksamheter.
-
Om offentlig säker mat
Branschriktlinjerna ska hjälpa kommuner och regioner att leva upp till livsmedelslagstiftningens krav. Här finns råd för tillagningskök, mottagningskök och för avdelningar i vård och omsorg.