Publicerad 7 mars 2023

Sammanhållen behandling av information i SSBTEK

Beskrivning av informationen i SSBTEK för att förtydliga för användare och andra intressenter vilken information som levereras i tjänsten.

Filmen på cirka fem minuter ger en introduktion till vad en informationsspecifikation är och går också igenom hur en sådan används.

Informationsspecifikation med informationsmodeller

Informationsspecifikationen beskriver informationen i tjänsten ur en slutanvändares perspektiv, på ett sätt så att en handläggare kan tolka och förstå vilken information de olika uppgiftslämnarna levererar i tjänsten. Materialet kan användas av bland annat slutanvändare, automatiserare samt verksamhetssystemsleverantörer och systemförvaltare.

Informationsspecifikation ekonomiskt bistånd (PDF) Pdf, 3 MB.

Begreppsmodeller för informationsbehandlingen

Beskriver vanligt förekommande termer i tjänsten och i processen för handläggning ur en slutanvändares perspektiv. Begreppsmodeller kan användas för att förstå information i tjänsten samt att förtydliga information i verksamhetssystems gränssnitt.

Begreppsmodeller (PDF) Pdf, 3 MB.

Kodverkssammanställning

Sammanställning av samtliga kodverk (koder och klartexter) som används i tjänsten. Kan bland annat användas av verksamhetssystemsleverantörer vid utformning av gränssnitt samt vara till hjälp vid automatisering.

Sammanställning kodverk ekonomiskt bistånd (Excel) Excel, 116 kB.

Meddelandemodeller

Beskriver på en teknisk nivå, fråga och svar per Uppgiftslämnare uppritat i modeller. För Uppgiftslämnare med mycket information som till exempel LEFI Online, är meddelandemodellerna uppdelade per förmån. Informationen är tekniskt inriktad och riktar sig därför främst till roller som verksamhetssystemsleverantörer, automatiserare, systemförvaltare och testare. Material för meddelandemodeller kompletteras med fältregelbeskrivningar.

Meddelandemodeller (PDF) Pdf, 4 MB.

Fältregelbeskrivningar

Beskriver informationen i tjänsten på en teknisk nivå, fält för fält för varje Uppgiftslämnare. Informationen är tekniskt inriktad och riktar sig därför främst till roller som verksamhetssystemsleverantörer, automatiserare, systemförvaltare och testare. Material för fältregelbeskrivningar kompletteras med meddelandemodeller.

Fältregelbeskrivningar (Excel) Excel, 782 kB.

Informationsansvarig

  • Cecilia Fredriksson
    Utredare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.