Publicerad 25 november 2021

Utbildningar barnets rättigheter

En viktig del av arbetet med barnets rättigheter är att utveckla sin kompetens inom området. Det kan göras på olika sätt. SKR arrangerar utbildningar i barnkonventionen för både tjänstemän och förtroendevalda samt en utbildning till barnrättsstrateg.

Barnkonventionen online-utbildning

Syftet med utbildningaen är att ge ökad kunskap om barnets rättigheter och ökad förståelse för hur personal och verksamhet kan arbeta praktiskt med konventionen. Målgruppen är alla som arbetar med barnrättsfrågor i Sveriges kommuner och regioner.

Webbutbildningen består av sju delar med olika fokus, bland annat barnkonventionens grundläggande artiklar, olika perspektiv och hur rättigheterna kan tillämpas. Utbildningen är framtagen av SKR och Västra Götalandsregionen.

Webbutbildning: Barnkonventionen – från teori till praktik, Västra Götalandsregionen

Utbildning till barnrättsstrateg

En utbildning som genomförs digitalt och genom hemstudier. Nästa utbildning börjar 28 januari 2022 och pågår fram till 26 april med sammanlagt fyra möten och tre omgångar hemsstudier. Anmälningslänk finns nedan. I filmen berättar Marie Lundin Karphammar om utbildningen. Längd 50 sekunder.

Barnrättsstrategutbildning januari - april 2022

Evenemang

Publikationer

Informationsansvarig

  • Marie Lundin Karphammar
    Handläggare

Kontakt

Kontakta SKR

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset