Publicerad 23 november 2022

Utbildningar barnets rättigheter

En viktig del av arbetet med barnets rättigheter är att utveckla sin kompetens inom området. Det kan göras på olika sätt. SKR arrangerar utbildningar i barnkonventionen för både tjänstemän och förtroendevalda samt en utbildning till barnrättsstrateg.

Barnkonventionen utbildning

Syftet med utbildningen är att ge ökad kunskap om barnets rättigheter och ökad förståelse för hur personal och verksamhet kan arbeta praktiskt med konventionen. Målgruppen är alla som arbetar med barnrättsfrågor i Sveriges kommuner och regioner.

Den webbbaserade utbildningen består av sju delar med olika fokus, bland annat barnkonventionens grundläggande artiklar, olika perspektiv och hur rättigheterna kan tillämpas. Utbildningen är framtagen av SKR och Västra Götalandsregionen.

Webbutbildning: Barnkonventionen – från teori till praktik, Västra Götalandsregionen

Utbildning till barnrättsstrateg

En utbildning som genomförs digitalt och genom hemstudier. Nästa utbildning börjar 18 januari 2023 och pågår fram till 25 maj med sammanlagt fem möten och tre omgångar hemsstudier. Efter utbildningen erbjuder SKR kostnadsfri kollegialt lärande och handledning under ett antal bestämda tillfällen. Sista anmälningsdag 17 januari.

Barnrättsstrategutbildning januari -maj 2023

I filmen berättar Marie Lundin Karphammar om utbildningen. Längd 50 sekunder.

Podd

Evenemang

Informationsansvarig

  • Marie Lundin Karphammar
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR