Publicerad 22 mars 2021

Rekrytera en studentmedarbetare

Studentmedarbetaravtalet ger fler studenter möjligheten att arbeta i välfärdssektorn under studietiden vilket ger dem relevant arbetslivserfarenhet. Arbetsgivarna får möjligheten att visa upp sig som attraktiva arbetsgivare och tillgång till kvalificerad arbetskraft. På pluggjobb.se finns studentmedarbetartjänsterna samlade.

Pluggjobb.se är en mötesplats för studenter och arbetsgivare inom välfärdssektorn. Här syns lediga studentmedarbetartjänster runtom i Sverige, förutsatt att arbetsgivare inom kommuner och regioner utannonserat dem på Offentliga Jobb eller via Platsbanken om tjänsterna är taggade med Studentmedarbetare.

Pluggjobb.se

Under ett första steg kommer arbetsgivare att uppmanas skapa tjänster och sätta sin kommun eller region på kartan som en attraktiv arbetsgivare. Under 2017 lanserades pluggjobb.se mot studenter på högskolor och universitet.

Pluggjobb ger fördelar för både arbetsgivare och studenter

Med Pluggjobb vill SKR lyfta fram det meningsfulla utbytet som studentmedarbetaravtalet faktiskt innebär. Studenterna får å sin sida relevant arbetslivserfarenhet under studietiden, samtidigt som de får upp ögonen för välfärdssektorn som en framtida arbetsgivare. Kommuner och regioner får å sin sida tillgång till kvalificerad arbetskraft här och nu, samtidigt som det underlättar kommande generationsskiften.

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Karin Nordin
    Förhandlare

Kontakt

Kontakta SKR