Publicerad 15 september 2023

Utbildningar barnets rättigheter

En viktig del av arbetet med barnets rättigheter är att utveckla sin kompetens inom området. Det kan göras på olika sätt. SKR arrangerar utbildningar i barnkonventionen för både tjänstemän och förtroendevalda samt en utbildning till barnrättsstrateg.

Barnkonventionen webbaserade utbildningar

Syftet med utbildningarna är att ge ökad kunskap om barnets rättigheter och ökad förståelse för hur personal och verksamhet kan arbeta praktiskt med konventionen. Målgruppen är alla som arbetar med barnrättsfrågor i Sveriges kommuner och regioner.

En utbildning för dig som behöver grundläggande kunskap om barnkonventionen och hur man implementerar den i verksamheten. Du som deltagare får förståelse för Barnkonventionens barnsyn och vad ett barnrättsperspektiv innebär.

Barnkonventionen grundutbildning, Adda

SKR har tillsammans med Västra Götalandsregionen tagit fram en kostnadsfri utbildning som består av sju delar med olika fokus, bland annat barnkonventionens grundläggande artiklar, olika perspektiv och hur rättigheterna kan tillämpas.

Barnkonventionen – från teori till praktik, Västra Götalandsregionen

Utbildning till barnrättsstrateg

En utbildning som genomförs digitalt och genom hemstudier. Vårens utbildning börjar den 29 januari 2024 och pågår fram till 3 juni 2024 med sammanlagt fem möten och tre omgångar hemstudier. Efter utbildningen erbjuder SKR kostnadsfri kollegialt lärande och handledning under ett antal bestämda tillfällen. Sista anmälningsdag 22 januari 2024.

Barnrättsstrategutbildning våren 2024

I filmen berättar Marie Lundin Karphammar om utbildningen. Längd 50 sekunder.

Podd

Evenemang

Informationsansvarig

  • Marie Lundin Karphammar
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.