Publicerad 6 november 2020

Disk, rengöring och tvätt i tillagningskök

Förslag till rutiner för er rengöring i köket.

Disk

Vattentemperaturen ska vara högst 45°C i förskölj, 55-65°C vid diskning och minst 80°C vid sköljning. Kontrollera detta en gång per vecka.

Låt disken lufttorka innan det staplas. Torka aldrig med handduk, förutom brickor. Endast det som är för stort för maskinen diskas för hand.

Blankett: Temperatur diskmaskin

Vagnar och boxar

Vagnar och boxar rengörs efter användning.

Städredskap

Använd en egen uppsättning städredskap till köket. Använd alltid rena trasor och skrapor. Förvara dem hängande så att de torkar. Toaletter ska ha en annan uppsättning städredskap så att inte föroreningar sprids. Rengöringsmedel ska aldrig förvaras tillsammans med mat.

Tvätt

Grytlappar, kökshanddukar, moppar och arbetskläder ska tvättas i minst +60°C. Om arbetskläderna tvättas hemma ska de förvaras /fraktas i ren tät påse.

Avfall

Varje dag ska soporna tas ut från köket till sopkärl och kompostrum.

Förslag på städscheman

Daglig rengöring

Veckostädning

"Sällan"-städning

Blankett: Daglig rengöring och veckorengöring

Om det blir fel

  • Om det inte blir rent med de rutiner som används så behöver städschemat ändras så att rengöringen görs oftare eller på ett annat sätt.
  • Om du ser skadedjur eller spillning ring felanmälan för sanering.
  • Om det blir fel på diskmaskinen eller doseringen av medel kontaktas felanmälan. Spara servicerapporten i egenkontrollpärmen.

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.