Publicerad 26 juni 2023

Arbeta med graviditetsenkäten

Regionerna kan använda graviditetsenkätens resultat för utvecklingsarbete och att förbättra verksamhetens resultat.

Regioner och verksamheter/kliniker kan löpande hämta ut sina resultat på graviditetsregistret.se, via en visningsyta – en ”dashboard” - som finns för Graviditetsenkäten. Dashboarden uppdateras en gång per dygn.

SKR har tagit fram en handledning; ”Graviditetsenkäten – att tolka och använda resultat” samt ett stöd för visualisering av resultaten; ”Visualisering av Graviditetsenkätens resultat”. Ladda gärna ner och använd i din verksamhet.

Handledning Graviditetsenkäten (PDF) Pdf, 3 MB.

Guide Graviditetsenkätens fritextsvar (PDF) Pdf, 186 kB.

Visualisering av graviditetsenkätens resultat (Powerpoint) Powerpoint, 2 MB.

Visualisering av graviditetsenkätens resultat (PDF) Pdf, 665 kB.

Att arbeta med resultaten

FIlmen är från nummer tre i utbildningsserien Att leda utvecklingsarbete. Medverkar gör Eva Estling, samordnare för Kvinnors hälsa, Olle Nyström, Lisa Lindgren och Kerstin Petersson, från SKR. Filmen är 1 timme och 22 minuter lång.

Information till berörda

Regionerna är ansvariga för spridning av information om Graviditetsenkäten inom mödrahälso-, förlossnings. och barnhälsovården i den egna regionen, samt till kvinnorna.

SKR har tagit fram filmer, infografik, bilder, affischer samt broschyr att dela ut till kvinnorna som är målgrupp för Graviditetsenkäten. Broschyren finns översatt till engelska, arabiska, farsi, finska, franska, spanska, tigrinja och somaliska.

Frågor och svar om Graviditetsenkäten

Informationsansvarig

  • Kajsa Jansson
    Samordnare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.