Publicerad 6 november 2020

Rengöring i avdelningskök på förskola

En liten kom-ihåg-lista för städning som görs ofta och städning som görs mer sällan.

Porslin och köksredskap

Porslin och köksredskap diskas i maskin. Välj det varmaste programmet. Följ instruktioner för maskinen. Låt disken lufttorka.

Rengör diskmaskinen vid behov enligt tillverkarens anvisningar.

Arbetsytor och bordsvagnar

Arbetsytor och bordvagnar rengörs, efter användning, med handdiskmedel eller annat medel som är avsett för kök.

Mikrovågsugn

Mikrovågsugn och spis rengörs, vid behov, med handdiskmedel eller annat medel som är avsett för kök.

Kylen

Kylen torkas ur en gång per vecka. Se till att all mat är övertäckt eller i slutna förpackningar.

Frysen

Frysen frostas av och torkas ur vid behov.

Torrförråd / skafferi

Torrförråd/skafferi rengörs en gång per månad. Se till att förpackningar är stängda.

Övriga skåp

Övriga skåp och lådor rengörs två gånger per år.

Sopor

Ta ut soporna från avdelningsköket varje dag.

Kontakt

Kontakta SKR

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset