Publicerad 25 oktober 2021

Innovationsveckan 2021

Innovationsveckan genomfördes den 4–8 oktober 2021. Programmet innehöll över 200 programpunkter som genomfördes av arrangörer från hela landet. Du kan ta del av visst innehåll i efterhand.

På Innovationsveckan.nu har vi samlat länkar till de digitala aktiviteter som finns inspelade som du kan se i efterhand.

Ta del av inspelningar i efterhand på Innovationsveckan.nu

Lätt att sprida-priset 2021

Under veckan uppmärksammades bidragen i utmärkelsen "Lätt att sprida-priset" som instiftats för att lyfta fram och sprida smarta lösningar i offentlig sektor.

Vinnaren 2021 blev "Skoskydd av återanvänt tyg", en lösning som minskar förbrukningen av nya resurser och bidrar till glädje och medskapande. Bidraget är ett samarbete mellan förvaltningen för Teknik och förvaltningen för Individ & Familjeomsorg i Kungsbacka kommun.

Lätt att sprida: Skoskydd av återanvänt tyg

Hedersomnämnande gick till Värmdö och Härnösand

Dessutom delas även ett hedersomnämnade ut till två kommuner.

I Värmdö använder kommunen drönare för att säkerställa fastighetsgränser. Fastighetsägare hjälper till genom att markera sina tomtgränser på ett synligt sätt som gör det möjligt att koordinatsätta gränserna i kartan.

Drönargränser: utred fastighetsgränser med drönare (YouTube)

Härnösands kommun har lanserat skogs-wifi för att uppmuntra kontorsarbete och möten ute i naturen. Skogs-wifi är en solcellsdriven router som ger tillgång till ett fritt nätverk

Skogs-Wifi, en innovativ mötesplats (YouTube)

Innovationsveckan i korthet

Innovationsveckan är unik: den är lokal och nationell samtidigt. Programmet skapar vi tillsammans, med aktiviteter digitalt och lokalt. Gemensamt är att vi alla arbetar för ett mer innovativt offentligt Sverige.

  • Aktiviteterna kan arrangeras var som helst i landet, antingen genom digitala eller fysiska möten.
  • Aktiviteterna lägger arrangörer själva in i ett gemensamt program på innovationsveckan.nu. Arrangörerna ansvarar själva för upplägg, genomförande och kommunikation av sitt evenemang.
  • Det är gratis att registrera aktiviteter i Innovationsveckans program.

SKR, Vinnova, Upphandlingsmyndigheten och DIGG erbjuder plattformen för det gemensamma programmet där alla era aktiviteter blir tillgängliga och sökbara.

Innovationsveckan 2022

Preliminär tid för Innovationsveckan 2022 är 3-7 oktober.

Informationsansvarig

  • Klas Danerlöv
    Handläggare

Kontakt

Kontakta SKR

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset