Publicerad 3 juli 2024

Utbildning och utbildningsmaterial

SKR erbjuder utbildning, utbildningsmaterial och inspelade webbinarium för att öka kunskaper och medvetenhet om hot och hat mot förtroendevalda. Materialet riktar sig till fullmäktige och-/eller styrelse, säkerhetsansvariga och tjänstepersoner som stödjer de förtroendevalda i kommuner och regioner.

Trygg som förtroendevald - en utbildning i tre steg

Bland det viktigaste du som förtroendevald kan göra är att lära dig mer om riskerna och hur du kan hantera dem. Utbildningen består av tre steg som tar 5-10 minuter vardera att gå igenom.

Utbildning i tre steg - Trygg som förtroendevald

Utbildning om hot och hat mot förtroendevalda

SKR erbjuder kommuner och regioner ett digitalt seminarium, under 60-75 minuter, för att öka kunskaper och medvetenhet om hot och hat mot förtroendevalda och dess konsekvenser.

Innehåll och anmälan digital utbildning

Workshop om samtalstonen i politiken

SKR erbjuder en workshop som syftar till att främja ett bra och konstruktivt samtals- och debattklimat. Den genomförs lokalt hos beställande kommun eller region.

Anmälan och information om workshop samtalstonen i politiken

Inspelade webbinarium

På temat hot, hat och våld mot förtroendevalda har SKR genomfört ett antal webbinarium som går att se i efterhand när du själv har möjlighet.

Inspelade seminarium: tema hot, hat och våld mot förtroendevalda

Om politikers utsatthet och förtroendevaldas villkor

I en dramatiserad filmserie får du möta personer som utsätts för hot och hat på olika sätt i sin roll som förtroendevald. Till varje film finns det korta fakta och en diskussionsfråga.

Filmer om hot och hat - verkliga händelser

Informationsansvarig

  • Anna-Lena Pogulis
    Utvecklingsledare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.