Publicerad 18 oktober 2023

13 000 personer intresserade sig för äldreomsorgen

Från 1 maj fram till midsommar 2023 genomförde SKR kommunikations­kampanjen ”Fortsätt livet” för att öka intresset för jobben inom äldreomsorgen. Det resulterade i att 13 000 personer besökte kampanjsidan där de läste mer om utbildningar, lön och lediga jobb.

En kvinna anställd inom äldreomsorgen och en äldre dam tittar på varandra.

Annons från Region Gotland.

Totalt fick annonserna i kampanjen 1,7 miljoner exponeringar på Instagram, Facebook och digitala nyhetssidor. De som framför allt visade intresse var kvinnor mellan 45 och 55 år men också unga killar i tjugoårsåldern.

HR kan använda materialet

Du som är HR-ansvarig i en kommun eller region kan använda kampanjmaterialet i rekryteringssyfte. Region Gotland har bland annat använt sig av annonserna och vi uppmuntrar fler arbetsgivare att göra det med egna logotyper. På vår sida Fortsätt livet kan du ladda ner annonser för sociala och digitala kanaler, med eller utan text för kampanjen ”Fortsätt livet”.

Läs mer om kampanjen Fortsätt livet och ladda ner annonsmallar

 

Informationsansvarig

  • Paola Felicetti
    Kommunikatör

Kontakta oss

Kontakta SKR

Välkommen att skicka din fråga till SKR inom arbetsrätt och kollektivavtal

  • SKR:s rådgivning riktar sig till personal- och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om frågan ställs på uppdrag av någon av dessa anger du det i formuläret.
  • Vi kontaktar dig normalt per telefon samma eller efterföljande dag som frågan skickas in, om vi inte bedömer att frågan kan besvaras per e-post. Det är viktigt att du som frågeställare finns tillgänglig för telefonsamtal under samma tidsperiod. Vi gör minst tre kontaktförsök, men om kontakt ändå inte kan upprättas avslutas ärendet. Du är då välkommen att skicka in ärendet på nytt.
  • Vid akuta frågor, vänligen ring SKR:s kontaktcenter på 08-452 70 00.

Ange gärna lagrum eller avtal som ärendet gäller. Beskriv var i processen ni befinner er och vilka eventuella åtgärder som redan vidtagits. Tänk på att inte ange personuppgifter.

Frågan ställs av eller på uppdrag av personal- eller förhandlingschef * (obligatorisk)
Frågan ställs av eller på uppdrag av personal- eller förhandlingschef


Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.