Publicerad 4 juni 2024

Införandestöd Digitala nationella prov

För att kunna genomföra DNP krävs att skolhuvudmannen har alla organisatoriska och tekniska förutsättningar på plats. SKR erbjuder stöd när du ska genomföra digitala nationella prov, DNP.

Förberedelserna inför, och genomförandet av, de digitala nationella proven, DNP, medför en hel del tekniska och organisatoriska utmaningar. Därför har SKR tagit fram ett erbjudande om stöd kopplat till förutsättningarna inför DNP.

Erbjudandet riktar sig till den enskilda kommunen och syftar till en genomlysning av såväl organisatoriska som tekniska förutsättningar samt till att ge information och vägledning om alternativa vägval framåt.

Mål och nyttor

Målet med införandestödet är att alla huvudmän ska ha förutsättningarna på plats för att kunna genomföra digitala nationella prov.
Att kunna genomföra proven digitalt är tvingande enligt lag. Genom införandestödet kan kommunen får de sista detaljerna på plats på ett säkert och effektivt sätt.

Leveranser

Införandestödet består av två delar:

  1. Övergripande kartläggning.
  2. Fördjupat stöd.

Digitala nationella prov, DNP - Om stödet och vad det kostar

Informationsansvarig

  • Mikael Svensson
    Programansvarig

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.

Om initiativet

Om Handslaget

Handslaget för välfärdsutveckling genom digitalisering är en kommungemensam kraftsamling i syfte att öka digitaliseringstaken, med siktet inställt på visionen om världens mest innovativa och omtänksamma välfärd

Alla initiativ