Publicerad 23 maj 2024

Vägledning och stöd för att utveckla AI i kommuner och regioner

SKR har samlat material inom Artificiell intelligens, AI, som ska ge kommuner och regioner stöd i deras arbete med att utveckla AI tjänster.

AI-mognatstest

AI Sweden erbjuder ett bedömningsverktyg för AI-mognad som hjälper organisationer att
förstå inom vilka av de för AI strategiskt viktiga områdena: Ledning, Ambition, Användningsfall, Data, Teknik, Organisation, Ekosystem, Kompetens, Kultur och Genomförande, som ni behöver stärka upp för att framgångsrikt kunna implementera AI.

Verktyget AI Maturity Assessment Tool, AI Sweden (PDF)

My AI

AI sweden har tagit fram en plattform där det finns möjlighet att bli inspirerad, dela med sig av kunskap, nätverka och dela era initiativ kring AI.

My AI, event

E-utbildning för AI

AI sweden har tagit fram en e-utbildning för dig som leder en verksamhet, jobbar med utveckling eller helt enkelt är nyfiken på AI och vad det kan innebära för din organisation.

Utbildningen ger dig den grundläggande förståelsen du behöver för att kunna fatta beslut, börja använda AI i utvecklingen eller skapa förutsättningar för detta i din organisation. Den ger också den förståelsen som vi tror att varje medarbetare behöver för att förstå vilka möjligheter AI inrymmer.

Onlinekurs: starta din AI-resa, AI Sweden

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Ina Tidvall
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.