Publicerad 13 december 2023

Mötesplats med äldre i fokus

Den 23 januari 2024 arrangerar SKR en mötesplats för framtidens hälsa, vård och omsorg för äldre. Evenemanget äger rum på Kistamässan i Stockholm.

Anders Henriksson ordförande för SKR, Anna Tenje äldreminister, Palle Lundberg VD SKR, Annika Wallenskog chefsekonom SKR.

Anders Henriksson ordförande för SKR, Anna Tenje äldreminister, Palle Lundberg VD SKR, Annika Wallenskog chefsekonom SKR. Några av talarna som kommer närvara på mötesplatsen.

Projektledaren har ordet

Ulrika Lifvakt är handläggare på SKR och projektledare för SKR:s mötesplats för framtidens hälsa, vård och omsorg för äldre.

Ulrika Lifvakt, handläggare SKR

Ulrika Lifvakt

Vad är mötesplatsen och varför arrangerar SKR den?

Därför att vi tycker att äldreomsorgen diskuteras för lite – och när man väl pratar om den är det alltför ofta för att lyfta problem. Och visst finns det utmaningar, men det finns mycket bra också. Det görs så mycket bra runtom i landet, som vi tycker förtjänar att lyftas. Allt från Kumla kommun, som jobbar med att stötta seniorer att bli mer trygga och självständiga, till Hebys arbete med språkombud. Vi vill att mötesplatsen ska vara en arena där positiva exempel kan delas och inspirera.

Vad kan man vänta sig om man besöker mötesplatsen?

Vår ambition och förhoppning är att mötesplatsen blir just det, en plats där man kan mötas och få inspiration att ta med sig hem till sin kommun eller verksamhet. Därför kommer vi få massor med goda exempel, från till exempel Lycksele kommun, om hur de arbetat med chefers förutsättningar och Eskilstuna kommuns brukarresa. SKR:s VD Palle Lundberg berättar om sin turné i landet och Anders Henriksson, ordförande för SKR inledningstalar. Dessutom kommer äldreminister Anna Tenje dit, och även SKR:s chefsekonom Annika Wallenskog. Arbetar man inom äldreomsorgen vill man inte missa detta!

Vad ser du själv mest fram emot på mötesplatsen?

Det är nog just att mötas: Att få träffa alla människor, och utbyta erfarenheter och kunskap. Både under föreläsningarna, som är öppna för alla deltagare, och på minglet efteråt. Kom och dela med dig av dina goda exempel och låt dig inspireras av andras.

SKR:s mötesplats för framtidens hälsa, vård och omsorg för äldre

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.