Publicerad 20 oktober 2023

Publikationer Offentliga fastigheter

Här hittar du publikationer om offentliga fastigheter.

Filtrera resultatet

Det här formuläret postas automatiskt

 • Fortfarande miljarder skäl att spara!

  Potential för energieffektivisering i kommunernas och landstingens byggnader.

  Utgivningsdag:2016-03-02

 • Belysning i offentliga lokaler

  Teknikutvecklingen inom belysningsområdet har de senaste 20 åren gått mycket snabbt.

  Utgivningsdag:2016-02-18

 • Climate impacts of wood vs. non-wood buildings

  This report documents the findings of a project commissioned by the Swedish Association of Local Authorities and Regions on energy and climate implications of building structural-frame materials from a life cycle perspective.

  Utgivningsdag:2016-02-18

 • Personalliggare i byggbranschen

  I den här rapporten reder vi ut vad den nya lagen om personalliggare i byggbranschen innebär för dig som offentlig byggherre.

  Utgivningsdag:2016-01-19

 • Hygienrum i skolor

  Under de senaste åren har det visat sig att färre elever duschar efter gymnastiken och att många elever inte går på toa under skoldagen. Det är en oroande utveckling som leder till både fysiska och psykiska besvär.

  Utgivningsdag:2015-12-09

 • Vårdnära administration – förslag på definition och avgränsningar

  I Sverige är efterfrågan på vårdpersonal just nu större än utbudet både bland sjuksköterskor och läkare inom vissa specialiteter. Samtidigt visar forskning att vårdpersonal ägnar en allt större del av sin arbetstid åt administrativa sysslor. Därför ...

  Format:PDF

  Utgivningsdag:2015-11-25

 • Klimatanpassning och nybyggnation – tips och råd från kommuner som visar vägen

  Klimatförändringarna påverkar hela Sverige, men det är stora skillnader mellan hur olika delar av landet, och därmed olika kommuner, påverkas. Gemensamt för samtliga kommuner är risken för översvämningar till följd av skyfall.

  Utgivningsdag:2015-11-18

 • Driftigt underhåll på entreprenad

  Kommunerna upphandlar entreprenörer för drift och underhåll i allt större utsträckning. Sedan 1990-talet har ökningen varit betydande pga. kraven på konkurrensutsättning. Idag vet kommunerna hur drift och underhåll ska upphandlas men söker stöd och ...

  Utgivningsdag:2015-10-22

 • Byggarbete på sjukhusområden

  Det byggs rekordmycket i landstingssverige. Vid byggarbeten finns alltid risker, men byggen på sjukhusområden innebär särskilda risker som kräver extra mycket av både byggherren och entreprenören.

  Utgivningsdag:2015-10-08

 • Felavhjälpande underhåll i driftentreprenader

  Flera offentliga fastighetsorganisationer köper idag fastighetsdrift på entreprenad. Det finns dock ett område som ofta skapar diskussion vid upphandling och genomförande av driftentreprenader – nämligen hur entreprenören ersätts för felavhjälpande ...

  Utgivningsdag:2015-09-02