Publicerad 15 september 2023

Innovationsdag på Kvalitetsmässan 2023

Om du deltar på Kvalitetsmässan i Göteborg är du välkommen att lyssna, mingla och inspireras av ledare och medarbetare från kommuner, följeforskare och företrädare från RISE, Vinnova och SKR. Flera av seminariepassen är interaktiva med dialog och kollegialt utbyte i fokus.

Innovationsdagen inleds den 21 november klockan 11.00 då bland annat SKR:s vd Palle Lundberg och Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson medverkar.

Hur kan kommuner öka sin kapacitet att arbeta systematiskt med innovation, både i den egna verksamheten och tillsammans med andra? Vad är det som möjliggör respektive hindrar?

Dessa frågor utgör en fond för Innovationsdagen som genomförs under Kvalitetsmässans första dag. I fyra spännande seminarier diskuterar vi kommuners innovationsarbete ur olika perspektiv:

  • Seminarium 5. Innovationsdagen – erfarenheter av kommunalt innovationsarbete.
  • Seminaruim 16. Innovationsdagen – lärdomar från 10 års innovationsarbete.
  • Seminarium 27. Innovationsdagen – workshop om innovationsarbete.
  • Seminarium 38. Innovationsdagen – så organiserar ni ert innovationsarbete.

Du anmäler dig direkt via Kvalitetsmässans program. Du söker på semnariets nummer.

Information om programinnehåll och anmälan

Innovationsdagen genomförs av RISE, Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet och SKR i samarbete med Borås Stad, Kiruna kommun, Umeå kommun, Stockholms stad, Göteborgs Stad och Lunds kommun.

Bakgrund

Sex kommuner har under 10 års tid, med stöd från Vinnova, arbetat för att stärka städerna och de kommunala organisationerna som innovationsarenor. Satsningen har studerats av följeforskare vars samlade resultat presenteras under Kvalitetsmässan.

  • Vilka är lärdomarna?
  • Vad har satsningen inneburit för de deltagande kommunerna och vilka är de viktigaste medskicken till andra organisationer?

Du kan även ta del av forskarnas resultat och reflektioner i en seminarieserie som genomförs av RISE hösten 2023.

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Klas Danerlöv
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.