Publicerad 22 november 2023

Utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun

Sveriges Kvalitetskommun delas ut vart annat år av Kvalitetsmässan. Utmärkelsen ges till den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik och samhällsbyggande samt leverera tjänster med hög kvalitet. Höganäs kommun har mottagit utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2023.

Vinnaren av Sveriges KvalitetsKommun 2023

Höganäs är en kommun som med fokus på resultat och effektivitet levererar hög kvalitet till medborgare och företag i kommunen inom alla områden. Man utmärker sig särskilt väl inom omsorgsområdet. Kommunen visar på en god ekonomi och har en tydlig styrmodell med hög nivå av systematik i uppföljning och analys. Med utgångspunkt i visionen ”Väl värt att investera i” och med en tillåtande organisationskultur där man vågar testa att göra saker på nya sätt, är man väl förberedd att ta sig an framtidens utmaningar.

Övriga nominerade kommuner var Arvika kommun, Karlskoga kommun och Ulricehamns kommun.

Juryns motivering till priset, Kvalitetsmässan

Kommuner som tilldelats utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun

Första utmärkelsen tilldelades Botkyrka kommun 2003. Därefter har följande kommuner fått utmärkelsen: Umeå 2005, Lomma 2007, Stockholms Stad 2009, Kungsbacka 2011, Örebro 2013, Kävlinge 2015, Helsingborg 2017, Sollentuna 2019 och Nacka kommun 2021.

Om utmärkelsen SverigesKvalitetskommun, Kvalitetsmässan

Läs vidare

Informationsansvarig

  • Christine Feuk
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.