Publicerad 18 juli 2024

4. Avgränsad webbutik för e-handel

Villkoren i detta avsnitt bör ingå om den planerade e-handeln innebär att leverantören ska utforma en webbutik som är avgränsad från dennes publika webbutik.

Observera att villkoren för en avgränsad webbutik alltid behöver kompletteras för att e-handeln ska fungera. Det vanligaste är att lägga till villkor som gäller för Punch Out, det vill säga en integration med systemstödet för e-handel. Det kan även förekomma att utvalda användare får rättighet att göra beställningar i webbutiken. Beställningarna skickas sedan till systemstödet för e-handel som standardiserade orderöverenskommelser.

Den upphandlande organisationen bör sätta upp rutiner för att följa upp och kontrollera innehållet i den avgränsade webbutiken. Rutinerna kan till exempel omfatta stickprovskontroller direkt i webbutiken och/eller avstämning mot utdrag med aktuella priser och aktuellt sortiment i webbutiken. Eventuella behov av datafiler/listor med webbutikens innehåll bör anges redan i upphandlingen.

Kravställning vid upphandling

[Text inom hakparenteser] behöver ersättas med aktuella uppgifter för den upphandlande organisationen. Villkoren kan publiceras i löptext i upphandlingsdokumentet.

Förslag på villkor för e-handel

Kommentarer (inte till upphandlingsdokumentet)

Leverantören ska senast [vid avtalets ikraftträdande/inom X efter avtalets tecknande] tillhandahålla en webbutik som är utformad och avgränsad enligt följande:

 

Den avgränsade webbutiken ska endast innehålla [avtalat sortiment och/eller avtalade artiklar].

Detta villkor kan behöva stämmas av mot den aktuella marknaden.

Den avgränsade webbutiken ska tydligt visa avtalade nettopriser.

Detta villkor kan behöva stämmas av mot den aktuella marknaden.

Den avgränsade webbutiken ska endast vara tillgänglig för användare som avropsberättigad särskilt har angett.

Villkoret kan användas om webbutiken ska skicka Orderöverenskommelser, det vill säga vid beställningar som görs fristående från systemstödet för e-handel.

Leverantören ska vid förfrågan tillhandahålla elektroniska sortimentslistor i av [upphandlande organisation] anvisat format som på ett strukturerat sätt redovisar den avgränsade webbutikens innehåll.

Leverantören ska säkerställa att priser och övrig information i den avgränsade webbutiken överensstämmer med avtalet.

Det kanske inte är lämpligt att kräva sortimentslistor från omfattande webbutiker. I stället kan kontroller ske via stickprov.

[Ytterligare villkor]

 

Villkoren kan avse funktioner i webbutiken, till exempel sökmöjligheter, samt vilken information som ska finnas kopplad till artiklarna. Läs mer under Kompletterande villkor..

Föregående avsnitt

3. Katalog

Näsa avsnitt

5. Punch Out

Kontakta oss

Kontakta SFTI:s tekniska kansli

Välj område * (obligatorisk)
Välj område















Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.