1. Delta vid ert bokade uppstartsmöte del 2 med redaktionen innan ni börjar skriva.
2. Skriv kunskapsstödet i dokumentmallen för kliniskt kunskapsstöd eller vårdförlopp. För vårdförlopp finns även mall för flödesschema och patientresa. Om det finns behov av en bilaga skriv den enligt dokumentmallen för bilagor. Följ skrivinstruktioner, skrivregler och språkliga riktlinjer, termlistan och riktlinjer för länkar.
Stödmaterial för skrivarbete
3. Behöver frågor om levnadsvanor hanteras i kunskapsstödet? Ta stöd i den generiska modellen för detta. Det gäller för levnadsvanor kring tobaks- och nikotinbruk, alkoholvanor, matvanor och fysisk aktivitet.
Generisk modell för levnadsvanor
4. Behöver frågor om rehabilitering och försäkringsmedicin hanteras i kunskapsstödet? Ta stöd i den generiska modellen för detta. Modellen ska säkerställa att rehabilitering och delar av försäkringsmedicinskt arbete beskrivs och integreras på ett enhetligt sätt i kunskapsstödet. Vid behov av stöd, kontakta NPO rehabilitering, habilitering och försäkringsmedicin som har tagit fram modellen.
Skrivinstruktion: Generisk modell för rehabilitering och delar av försäkringsmedicinskt arbete för integrering i vårdförlopp (PDF) Pdf, 402 kB.
5. Om kunskapsstödet är ett vårdförlopp diskutera hur risker för över- och underdiagnostik samt över- och underbehandling kopplat till vårdförloppet kan minskas. Ta stöd av checklistan. Resultatet från genomgången av checklistan är ett stöd i utarbetande av vårdförloppet.
Checklista över- och underdiagnostik
6. Säkerställ att kunskapsstödet är skrivet i enlighet med behovsanalys och uppdragsbeskrivning, i avstämning med NPO eller NSG och NAG.
7. Genomför löpande avstämning med redaktionen om hur arbetet fortskrider.