Publicerad 4 december 2023

Fas 6: Förvaltning

Målet med fas 6 är att tillsätta en förvaltningsorganisation samt att aktivt förvalta kunskapsstödet. Frågor och synpunkter samlas in för kommande revideringar. Behov om revidering identifieras i god tid innan giltighetstiden för kunskapsstödet går ut eller om nytt kunskapsläge uppstår.

Fas 6 i huvudprocess för att ta fram kunskapsstöd

Klicka på bilden för att förstora den.

Ansvar och genomförande: NPO i moment 1, NAG eller enskilda ledamöter i moment 2, 3 och 4

Klart innan nästa fas: alla delmoment i fas 6 samt alla beslut i beslutspunkt G

Fas 6 består av följande moment:

1. Utför årlig översyn av aktualitet och behov av revidering i samband med verksamhetsplaneringen. Programområdets arbetsgrupp för kunskapsstöd har i uppdrag att samordna och bistå i förvaltning i programområdets arbete med kunskapsstöd.
Det pågår ett arbete vid stödfunktionen att se över stöd och process av framförallt större revideringar. Kontakta stödfunktionen för vägledning vid behov.

2. Utför årlig översyn av aktualitet och behov av revidering. Stöd för revidering håller på att tas fram. Om en större revidering behöver göras, kontakta stödfunktionen för vägledning.

3. Eventuell revidering av befintliga kunskapsstöd för primärvård sker enligt rutin.

Rutin för revidering av kunskapsstöd för primärvård (PDF) Pdf, 243 kB.

4.Utför mindre justeringar, akuta rättningar eller avpublicering av ett kunskapsstöd vid behov utifrån rutinen nedan. Dessa ändringar kan ske utanför den årliga översynen i förvaltningsplanen.

Rutin för mindre justeringar, akuta rättningar och avpublicering (PDF) Pdf, 122 kB.

Beslutspunkt G

NPO/NSG och NAG tar gemensamt beslut om mindre justeringar, akuta rättningar, avpublicering eller ifall en större revidering ska inledas. Se respektive rutin.

Kontakta oss

Kontakta kunskapsstyrning hälso- och sjukvård








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.