På tisdag presenteras Ekonomirapporten

Den 11 maj är det dags för vårens upplaga av Ekonomirapporten. Det är en viktig rapport om kommunernas och regionernas ekonomiska situation och förutsättningar under pandemin och framöver.

Vi lever i en väldigt speciell tid omgärdad av stora osäkerhetsfaktorer. En tid som får ses som något av ett undantag, även om pandemin har kommit att påverka oss i Sverige i över ett år nu. Under förra året kom staten att avsätta stora tillfälliga pandemirelaterade tillskott till kommuner och regioner för att hantera såväl pandemin som en mycket osäker tid. Det gjorde att kommuner och regioner vid årets slut överlag kom att ha goda resultat. Men hur ser det ut framöver?

Just nu arbetar jag, ekonomer och sakexperter på SKR för fullt med att få klart vårens upplaga av Ekonomirapporten, som vi kommer att presentera på tisdag. Rapporten, som presenteras varje vår och höst, fokuserar på hur den ekonomiska situationen i kommuner och regioner ser ut nu samt de ekonomiska förutsättningarna, demografiska behoven och samhällsekonomiska utvecklingen framöver.

Rapporten lyfter den här gången även bland annat omställningen till nära vård och ekonomiska aspekter av statlig styrning versus självstyre.

Följ presentationen av Ekonomirapporten i direktsändning

Presentation av Ekonomirapporten maj 2021, tisdag 11 maj klockan 10.00, Screen9

Följ direktsändningen när jag och SKR:s ordförande Anders Knape presenterar rapporten, den 11:e maj, klockan 10.00–cirka 10.40.

Självklart kommer du också att kunna läsa rapporten i sin helhet och ta del av stödmaterial på skr.se. Du är även välkommen att kontakta mig eller någon av mina medarbetare om du har frågor kring innehållet.

Ekonomirapporten, maj 2021

Skribent

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  900

  Regler för kommentarer

  Kommentarer som innehåller stötande innehåll, eller innehåll som inte alls har med ämnet att göra kommer att sorteras bort.

  Här är våra regler:

  • Kommentarerna ska hålla en god ton.
  • Kommentarer får inte innehålla hat eller hot
  • Kommentarerna ska vara kopplade till inlägget
  • Kommentarer riktade till andra aktörer/verksamheter kommer inte att publiceras.
  • Kommentarer får inte utgöra spam. Spam är när inlägg av samma typ återkommer med hög frekvens från en eller ett fåtal användare.

  Kontakta oss

  Kontaktformulär SKR
  Verifiering * (obligatorisk)
  Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.

  Om bloggen

  Välkommen till Ekonomibloggen. Jag som bloggar heter Annika Wallenskog och är chefsekonom på SKR. Här skriver jag om frågor som på olika sätt rör ekonomin i kommuner och regioner och välfärdens finansiering.

  Prenumeration

  Prenumerera

  Skribenter

  Sök i bloggen