Ekonomirapporten presenteras på tisdag

Den 19:e oktober är det dags för höstens upplaga av Ekonomirapporten. Rapporten kommer bland annat att fokusera på pandemins påverkan på ekonomin och nödvändiga satsningar framöver.

Inför att Ekonomirapporten släpps på tisdag är vi många på SKR som är i full färd med att analysera och göra de sista beräkningarna för att få en så aktuell och användbar bild som möjligt över kommunernas och regionernas ekonomiska situation och förutsättningar.

Rapporten, som presenteras varje vår och höst, fokuserar på hur pandemin påverkar ekonomin i kommuner och regioner nu och framöver. I rapporten lyfter vi även effekterna av SCB:s nedreviderade befolkningsprognos och några av de stora nödvändiga satsningar som vi ser behöver göras när konjunkturen vänder för att hantera framtida välfärdsutmaningar och som är till gagn för den långsiktiga ekonomin. I rapporten lyfts även effekterna av omställning till nära vård.

Presentationen av Ekonomirapporten direktsänds

Följ direktsändningen när jag och SKR:s ordförande Anders Knape presenterar rapporten, den 19:e oktober, klockan 10.00-10.40 cirka.

Ekonomirapporten, oktober 2021, pressträff, Screen9

Självklart kommer du också att kunna läsa rapporten i sin helhet på skr.se. Du är även välkommen att kontakta mig eller någon av mina medarbetare om du har frågor kring innehållet.

Ekonomirapporten, webb-rapport och PDF för nedladdning

Skribent

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Kontakt

  Kontakta SKR

  Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

  Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

  Covid-19 och det nya coronaviruset
  Om bloggen

  Välkommen till Ekonomibloggen. Jag som bloggar heter Annika Wallenskog och är chefsekonom på SKR. Här skriver jag om frågor som på olika sätt rör ekonomin i kommuner och regioner och välfärdens finansiering.

  Prenumeration

  Prenumerera

  Skribenter

  Sök i bloggen