Ekonomirapporten presenteras på tisdag

Den 19:e oktober är det dags för höstens upplaga av Ekonomirapporten. Rapporten kommer bland annat att fokusera på pandemins påverkan på ekonomin och nödvändiga satsningar framöver.

Inför att Ekonomirapporten släpps på tisdag är vi många på SKR som är i full färd med att analysera och göra de sista beräkningarna för att få en så aktuell och användbar bild som möjligt över kommunernas och regionernas ekonomiska situation och förutsättningar.

Rapporten, som presenteras varje vår och höst, fokuserar på hur pandemin påverkar ekonomin i kommuner och regioner nu och framöver. I rapporten lyfter vi även effekterna av SCB:s nedreviderade befolkningsprognos och några av de stora nödvändiga satsningar som vi ser behöver göras när konjunkturen vänder för att hantera framtida välfärdsutmaningar och som är till gagn för den långsiktiga ekonomin. I rapporten lyfts även effekterna av omställning till nära vård.

Presentationen av Ekonomirapporten direktsänds

Följ direktsändningen när jag och SKR:s ordförande Anders Knape presenterar rapporten, den 19:e oktober, klockan 10.00-10.40 cirka.

Ekonomirapporten, oktober 2021, pressträff, Screen9

Självklart kommer du också att kunna läsa rapporten i sin helhet på skr.se. Du är även välkommen att kontakta mig eller någon av mina medarbetare om du har frågor kring innehållet.

Ekonomirapporten, webb-rapport och PDF för nedladdning

Skribent

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  900

  Regler för kommentarer

  Kommentarer som innehåller stötande innehåll, eller innehåll som inte alls har med ämnet att göra kommer att sorteras bort.

  Här är våra regler:

  • Kommentarerna ska hålla en god ton.
  • Kommentarer får inte innehålla hat eller hot
  • Kommentarerna ska vara kopplade till inlägget
  • Kommentarer riktade till andra aktörer/verksamheter kommer inte att publiceras.
  • Kommentarer får inte utgöra spam. Spam är när inlägg av samma typ återkommer med hög frekvens från en eller ett fåtal användare.

  Kontakta oss

  Kontaktformulär SKR
  Verifiering * (obligatorisk)
  Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.

  Om bloggen

  Välkommen till Ekonomibloggen. Jag som bloggar heter Annika Wallenskog och är chefsekonom på SKR. Här skriver jag om frågor som på olika sätt rör ekonomin i kommuner och regioner och välfärdens finansiering.

  Prenumeration

  Prenumerera

  Skribenter

  Sök i bloggen