17 maj presen­teras Eko­nomi­rapporten

Tisdag 17 maj är det dags för vårens upplaga av Ekonomirapporten. Rapporten fokuserar bland annat på hur kriget i Ukraina och flyktingmottagandet påverkar ekonomin i våra kommuner och regioner.

Våren är här och med den är det även dags för årets första Ekonomirapport. På Norges nationaldag den 17 maj släpps rapporten, samtidigt som Sverige får statsbesök av den finländske presidenten och vi förmodas ha besked om regeringens inställning till Nato.

Omvärlden och därmed förutsättningarna för kommuner och regioner har förändrats drastiskt på bara någon månad. Just i detta nu analyserar och genomför en rad SKR-experter de sista beräkningarna för att få en så aktuell bild som möjligt av kommunernas och regionernas ekonomiska situation och förutsättningar framöver. Rapporten, som presenteras varje vår och höst, lyfter även den förväntade samhällsekonomiska utvecklingen på några års sikt.

Utöver ett särskilt fokus på de ekonomiska konsekvenserna av Rysslands invasion av Ukraina kommer vi i rapporten också att bland annat belysa utmaningar med pensionskostnader, inflationen och demografins utveckling kopplat till kompetensförsörjningen. Vi lyfter också hur det lokala och regionala självstyret ger förutsättningar för en effektiv välfärd.

Presenteras under direktsänt seminarium

Följ direktsändningen när jag och SKR:s ordförande Anders Knape presenterar rapporten i cirka en halvtimme.

Direktsändning av Ekonomirapporten 17 maj kl 13.15

Självklart kommer du också att kunna läsa rapporten i sin helhet här på skr.se från och med 17 maj. I vanlig ordning publicerar vi även stödmaterial och annan information i anslutning till att rapporten släpps.

Du är även välkommen att kontakta mig eller någon av mina medarbetare om du har frågor kring innehållet.

Om Ekonomirapporten

Skribent

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  900

  Regler för kommentarer

  Kommentarer som innehåller stötande innehåll, eller innehåll som inte alls har med ämnet att göra kommer att sorteras bort.

  Här är våra regler:

  • Kommentarerna ska hålla en god ton.
  • Kommentarer får inte innehålla hat eller hot
  • Kommentarerna ska vara kopplade till inlägget
  • Kommentarer riktade till andra aktörer/verksamheter kommer inte att publiceras.
  • Kommentarer får inte utgöra spam. Spam är när inlägg av samma typ återkommer med hög frekvens från en eller ett fåtal användare.

  Kontakta oss

  Kontaktformulär SKR
  Verifiering * (obligatorisk)
  Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.

  Om bloggen

  Välkommen till Ekonomibloggen. Jag som bloggar heter Annika Wallenskog och är chefsekonom på SKR. Här skriver jag om frågor som på olika sätt rör ekonomin i kommuner och regioner och välfärdens finansiering.

  Prenumeration

  Prenumerera

  Skribenter

  Sök i bloggen