16 maj presenteras Ekonomirapporten

De mörka ekonomiska molnen har lagt sig över kommuner och regioner. I vårens upplaga av SKR:s Ekonomirapport, som presenteras nästa vecka, står de fallande resultaten och behoven av åtgärder i fokus.

Tisdag den 16 maj kommer jag tillsammans med SKR:s ordförande Anders Henriksson, presentera vårens Ekonomirapport. Det sker både i en halvtimmes digital sändning 9.00 och för er som vill veta mer, under ett längre digitalt seminarium med start 13.00. Sändningarna kommer också att kunna ses i efterhand.

Ekonomirapporten

Ekonomiska förändringar och behov av långsiktighet

Ekonomirapporten, som presenteras varje vår och höst, ger en bild av kommuners och regioners ekonomi de närmaste åren, liksom förväntade behov och utmaningar.

Vårens rapport visar hur flera snabba ekonomiska förändringar ger ett bekymmersamt läge för många kommuner och regioner. Rapporten innehåller även ett kapitel om vikten av långsiktighet, i såväl kommuners och regioners ekonomiska planering som i statens styrning.

Självklart kommer du också att kunna läsa rapporten i sin helhet på skr.se från och med 16 maj. I vanlig ordning publicerar vi även stödmaterial och annan information i anslutning till att rapporten släpps.

Du är även välkommen att kontakta mig eller någon av mina medarbetare om du har frågor kring innehållet.

Skribent

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  900

  Regler för kommentarer

  Kommentarer som innehåller stötande innehåll, eller innehåll som inte alls har med ämnet att göra kommer att sorteras bort.

  Här är våra regler:

  • Kommentarerna ska hålla en god ton.
  • Kommentarer får inte innehålla hat eller hot
  • Kommentarerna ska vara kopplade till inlägget
  • Kommentarer riktade till andra aktörer/verksamheter kommer inte att publiceras.
  • Kommentarer får inte utgöra spam. Spam är när inlägg av samma typ återkommer med hög frekvens från en eller ett fåtal användare.

  Kontakta oss

  Kontaktformulär SKR
  Verifiering * (obligatorisk)
  Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.

  Om bloggen

  Välkommen till Ekonomibloggen. Jag som bloggar heter Annika Wallenskog och är chefsekonom på SKR. Här skriver jag om frågor som på olika sätt rör ekonomin i kommuner och regioner och välfärdens finansiering.

  Prenumeration

  Prenumerera

  Skribenter

  Sök i bloggen