Publicerad 16 april 2024

Erbjudande om stöd kopplat till digitala nationella prov, DNP

Hösten 2024 kommer gymnasieskolan att genomföra digitala nationella prov (DNP) i svenska och engelska. Från våren 2025 kommer DNP införas för både grundskola och gymnasium. SKR har därför tagit fram ett stöd kopplat till införandet av de digitala nationella proven.

Förberedelserna inför, och genomförandet av digitala nationella prov, DNP, medför både tekniska och organisatoriska utmaningar. För att alla huvudmän ska vara redo inför införandet har SKR därför tagit fram ett stöd, ett snabbspår, kopplat till förutsättningarna inför DNP.

Stödet finns i två utformningar. Dels en övergripande kartläggning där SKR tillsammans med kommunen analyserar nuläget och diskuterar vägval framåt. Och dels som ett fördjupat stöd för de kommuner som redan är klara med den övergripande bilden gällande organisatoriska och tekniska förutsättningar.

Anmälan och mer information om erbjudandet

Seminarium: DNP – så får vi förutsättningarna på plats

Den 30 maj, klockan 10.30–12.00, arrangerar Adda ett seminarium om införandet av DNP. Du kommer att få höra mer om det riktade stödet samt få en uppdatering av Skolverket. På seminariet medverkar också Christian Ideryd, verksamhetsutvecklare på Kalix kommun, som kommer att dela med sig av sitt arbete och sina erfarenheter kopplat till förberedelserna inför DNP. Vilka utmaningar har de stött på och vilka vägval har de behövt ta ställning till?

Seminariet är kostnadsfritt.

Anmälan seminarium 30 maj, Adda

Informationsansvarig

  • Mikael Svensson
    Programansvarig

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.