Publicerad 12 januari 2022

Samarbetsrum

Samarbetsrum är ett verktyg som du kan använda för att kommunicera och samverka med SKR och andra deltagare i olika samarbeten. På den här sidan finns information om hur Samarbetsrum fungerar och de vanligaste frågorna och svaren.

Logga in i Samarbetsrum

Samarbetsrum kan ha olika sekretessnivåer:

Öppet = allt som händer blir synligt.

Stängt = samarbetsrummets rubrik syns i sökfunktionen men allt annat syns bara för administratören och deltagarna.

Dolt = ett dolt rum syns inte i sökning. Det är synligt bara för administratören och deltagarna.

Meddelande till personer i samarbetsrummet

Du kan kommunicera med andra deltagare i samarbetsrummet genom att skriva inlägg och adressera det till den person du vill nå. Skriv in @ och namnet på personen. Om du vill skicka information eller en fråga till alla i nätverket, så skriver du @alla.

Tagga inlägg med sökbara ord

Rutan "Tagga inlägget" används för att skriva in taggar, i det här fallet är det märkningar på ord som ska öka sökbarheten. Skriv in det ord som du vill ska vara extra lätt att söka efter och därmed hitta. Du kan skriva flera ord efter varandra.

Dela filer med varandra

Under Filer kan du ladda upp eller ta del av filer. Du kan inte ändra i en fil på sidan, utan måste då ladda ner den, aktivera redigering, spara den under nytt namn och därefter ladda upp den igen.

Sök

Högt upp på sidan finns en sökruta. Sökningen kan specificeras på vilken kategori den tillhör: Person, Samarbetsrum, Filer, Uppgifter, Inlägg osv. Vartefter man skriver in sitt sökord så filtreras sökresultatet automatiskt.

Behörigheter

I samarbetsrummet finns olika behörigheter.

Administratör

Den som har skapat samarbetsrummet och bjuder in andra till det. Du kan också ge andra denna roll, om de behöver kunna bjuda in andra.

Deltagare

De som har blivit inbjudna till samarbetsrum i den rollen kan göra inlägg, kommentera inlägg, lägga in kalenderhändelser, dela ut uppgifter och lägga in filer.

Följare (av ett samarbetsrum)

Kan följa öppna samarbetsrum och få notifikationer när något har hänt i de samarbetsrum som personen följer.

Min startsida

Under "Min startsida" hittar du allt som rör dig själv. Där kan du se alla samarbetsrum som du är medlem i, sammanfattningar från dem, din kalender, uppgifter och favoriter med mera.

Alla deltagare i samarbetsrummet har en egen profil där de kan fylla på med information om sig själva och göra inställningar för notifieringar. Du behöver alltså inte själv gå in och kolla om det hänt något, utan kan välja att få meddelande i din e-post.

Inaktiva Samarbetsrum tas bort

När ett Samarbetsrum varit inaktivt under en längre tid tas det bort med automatik.

Vanliga frågor och svar om Samarbetsrum

 • Jag får ingen inbjudan till Samarbetsrummet?

  Ibland hamnar inbjudningsmejl i skräppostfiltret lokalt på datorn eller inom organisationen. Du behöver kontakta er IT-avdelning/support och be dem att ''White-list'' (vitlista) mejl från vår domän, följ stegen:

  1. Be er IT-avdelning att ”white-list” alla mejl som kommer från @skr.se (alternativt @skl.se).
  2. När IT-avdelning/support har gjort detta så kan handläggaren på SKR bjuda in dig på nytt.
  3. Du kommer då att få ett mejl från svara.inte@skr.se (alternativt svara.inte@skl.se) med en länk där du ska registrera dig som användare i Samarbetsrum.
  4. När du registrerat dig så ska du ha tillgång till Samarbetsrummet. Om det fortfarande inte fungerar så är du välkommen att mejla till samarbetsrum@skr.se.
 • Jag har begärt ett nytt lösenord men har inte fått något mejl?

  Oftast så har automejlet hamnat i skräppostfiltret. Det är också vanligt att man skriver in fel användarnamn (e-postadress) när man begär ett nytt lösenord, det kan till exempel vara när ett landsting har bytt till en regionadress.

  Har du dubbelkollat skräppostfiltret och att du skriver in rätt användarnamn men fortfarande inte fått ett mejl så är du välkommen att mejla till

  samarbetsrum@skr.se

 • Kan jag som medlem skapa ett samarbetsrum och vara huvudadministratör?

  SKR måste ta initiativ till samt vara huvudansvarig administratör för den samarbetsyta som ska upprättas. Finns den ingen på SKR som tar det ansvaret så kan vi inte tillhandahålla ett Samarbetsrum.

Informationsansvarig

 • Sami Fakhouri
  Kontaktcenter Handläggare

Kontakt

Kontakta SKR