23 oktober 2024 kl. 13.30-16.00

Gottsunda – Kultur och fritid som centrala noder i ett framgångsrikt områdesarbete

Följ med oss till en av de mest dynamiska stadsdelarna i Uppsala: Gottsunda. Tillsammans lyfter vi utmaningar och diskuterar kultur och fritids roll för social sammanhållning och vikten av samverkan i ett framgångsrikt områdesarbete.

Med tydligt politiskt fokus har Uppsala under de senaste åren arbetat systematiskt för att stärka utvecklingen i Gottsunda. Flera centrala noder och verksamheter har utvecklats, inte minst inom kultur och fritid och med fokus på familj, barn och unga. Genom stark offentlig lokal närvaro och konkret samverkan med civilsamhälle och näringsliv har områdesarbetet fått kraft och visat på uthållighet.

Under en rundvandring som börjar i Gottsunda kulturhus som en av noderna i området för att sen ta oss vidare till det nyinvigda Allaktivitetshuset ”skolan mitt i byn”, samt Återfika där fritidsverksamheten i samverkan med föreningar och fastighetsägare tillsammans omprogrammerat det som tidigare uppfattats som en av Uppsalas mest otrygga platser. Våra olika samverkansparter kommer dela med sig av olika perspektiv och erfarenheter genom speedpass.

Program

  • 13.30 Avfärd med bokad buss från Uppsala Konsert och Kongress till Gottsunda.
  • 14.00 Studiebesök.
  • 15.30 Avfärd från Gottsunda.
  • 16.00 Tillbaka på Uppsala Konsert och Kongress.

Antal platser: 30

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.

Om konferensen

Levande kultur och meningsfull fritid för barn och unga står i centrum för SKR:s kultur- och fritidskonferens 2024. Tillsammans med värdarna Uppsala kommun och Region Uppsala hälsar vi välkomna till Uppsala Konsert & Kongress!

Tillbaka till konferensen