30 maj 2024 kl. 09.00-14.00

Taxedagen 2024 – att arbeta mer lösningsinriktat

Välkommen till årets Taxedag – mötesplatsen för miljöchefer och personalansvarig för planering och finansiering samt miljöinspektörer som arbetar med taxor, planering och nyckeltal. Temat för årets dag är att arbeta mer lösningsinriktat.

Anmäl dig

Innehåll

På årets taxedag pratar vi bland annat om lösningsinriktning och hur man blir bättre på det. Vi lyfter exempel på hur man kan arbeta med efterhandsdebitering, nyckeltal och planering. Taxedagen är också starten på en ny samarbetsyta för er som arbetar med taxor, planering och nyckeltal. Alla som deltar kommer att få en inbjudan till våra nya forum. Vi berättar mer om vad detta innebär under dagen.

P.R.A.T – digital mötesplats lanseras under årets taxedag

Miljökontorens arbete med taxor har utvecklats väldigt mycket de senaste åren. Kraven är högre och frågorna till SKR har ökat. På årets taxedag lanserar vi därför P.R.A.T – Planera, Räkna och Arbeta med Taxor – en digital mötesplplats dit alla konferensdeltagare kommer bli inbjudna och där kommuner kan mötas och ta hjälp av varandra med sina taxeutmaningar.

Målgrupp

Miljöchefer och personal ansvarig för planering och finansiering samt miljöinspektörer.

Program

Inledning

Presentation av deltagare.

P.R.A.T

Michael Öhlund, SKR.

Innovation och framtidssyn inom myndighetsutövning

Katarina Öryd, förvaltningschef, Tina Carlson, verksamhetschef och Louise Poulsen, utvecklare, Bygg- och miljöförvaltningen, Kungsbacka kommun.

Paus

Goda exempel: Att göra uppföljningen visuell med hjälp av Power BI

Charlotte Leander, miljöchef, Söderåsens miljöförbund berättar om hur de digitalt följer upp tillsynen och ger handläggarstöd.

SKR om taxor

Michael Öhlund, SKR

Lunch

Goda exempel: Efterhandsdebitering inom livsmedelskontrollen

Helena Hager Enert, avdelningschef, Söderåsens miljöförbund berättar om deras erfarenheter och hur de arbetar med efterhandsdebitering inom livsmedelskontrollen.

Goda exempel: Efterhandsdebitering inom miljöbalken

Simon Bergroth, biträdande miljö- och hälsoskyddschef, Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor (SRMH) berättar om deras arbete med införande av efterhandsdebitering inom miljöbalken.

Uppsamling och avslutning

Informationsansvarig

  • Michael Öhlund
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.