30 maj 2024 kl. 13.00-14.00

Remisskonferens - En ny beredskapssektor för ökad försörjningsberedskap

Huvudsekreteraren/utredaren presenterar förslagen i delbetänkandet ”En ny beredskapssektor - för ökad försörjningsberedskap”, SOU 2024:19 av Utredningen om näringslivets försörjningsansvar.

Anmäl dig

Innehåll

Välkomna till vår webbsändning om den nya beredskapssektorn för industri, bygg och handel. Huvudsekreteraren/utredaren presenterar förslagen i delbetänkandet ”En ny beredskapssektor - för ökad försörjningsberedskap”, SOU 2024:19 av Utredningen om näringslivets försörjningsansvar.

Vi resonerar vad förslagen innebär för kommunernas och regionernas försörjningsberedskap och robusta leveranskedjor samt hur förslagen påverkas av frågor som hanteras i andra utredningar.

Webbsändningen vänder sig både till de som ska svara på remissen, senast den 8 augusti samt till alla som berörs av kommunens och regionens försörjningsberedskap och hur samverkan ska ske med sektors- , och beredskapsmyndigheter.

Målgrupp

Inköpare/upphandlare, krisberedskapssamordnare, säkerhetschefer, näringslivschefer kommunchefer, verksamhetsansvariga, och de som berörs av försörjningsberedskap.

Program

13.00–13.05 Inledning

13.05–13.45 Utredningens förslag

13.45–14.00 Resonemang och frågor

 

Medverkande

  • Annika Holmberg, huvudsekreterare, Utredningen om näringslivets försörjningsberedskap (N 2022:08)
  • Karin Peedu, förbundsjurist, avdelningen för juridik, SKR

Ytterligare talare kan bli aktuella.

Praktisk information

  • Sändningslänken är personlig och krävs för att delta
  • Evenemanget kan ses i efterhand i 30 dagar för de som har anmält sig och betalat. Mer information om eftersändningen förmedlas i ett separat utskick till deltagarna.

Informationsansvarig

  • Karin Peedu
    Upphandlingsstrateg

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.