Artikeln publicerades 30 mars 2021

Allmänna bestämmelser (AB) med löneadministrativ inriktning

Utbildningen syftar till att ge en genomgång av avtalet och förståelse för tolkning och tillämpning av Allmänna bestämmelser (AB) med fokus på löneadministrativa frågor.

Innehållet i webbutbildningen motsvarar en grundkurs i AB riktad till löneadministration. Utbildningen vänder sig till dig som arbetar som löneadministratör och med lönefrågor. Kursen innehåller inte hantering av löneprocessen eller lönesättning. Utbildningen är särskilt lämpad för dig som är nyanställd eller för dig som gick kursen för några år sedan och känner ett behov av att uppdatera dina kunskaper.

Det är en fördel om du har viss erfarenhet av lönehantering enligt AB men inget krav.

Fokus ligger på de Allmänna bestämmelserna, hur de kan samexistera med och ibland ersätta befintliga lagar och bestämmelser.

Anmäl dig

Utbildningens upplägg

Utbildningen innehåller, förutom teoretiska delar även flera övningar, bland annat kring övertidsersättning, karensavdrag och semester.

Utbildningen i AB Lön är framtagen gemensamt av SKR och Adda. Du anmäler dig och genomför utbildningen via Adda. SKR ansvarar för att all fakta i utbildningen är relevant och uppdaterad.

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR