Publicerad 2 oktober 2023

Peppol BIS e-handel

SFTI:s verifieringstjänst för Peppol BIS e-handel underlättar för användare och utvecklare att implementera de standarder som SFTI rekommenderar.

SFTI har en webbaserad verifieringstjänst för alla transaktionsformat inom Peppol BIS e-handel. Med tjänsten kan man kontrollera att ett meddelande följer SFTI:s rekommenderade standard. Med de tekniska kontrollerna testar man att specifikationens XML-schema och affärsregler används korrekt. I förekommande fall går det också att visualisera meddelandet med hjälp av en referensstilmall.

Tjänsten är främst ett verktyg som hjälper utvecklare att tillämpa specifikationerna i sina lösningar, eller för att följa upp problem vid meddelandeutväxling. Det finns inga krav på att använda verifieringstjänsten, men vissa köpare kan kräva det innan de öppnar upp för e-handel med en ny leverantör.

Information om hur du registrerar dig finns på tjänstens inloggningssida.

Tjänsten är kostnadsfri.

SFTI:s verifieringstjänst för Peppol BIS e-handel

Tjänsten innehåller även en sökfunktion (Peppol Lookup) med vilken du kan hitta organisationer som är anslutna till Peppolnätverket. Om du anger ett organisations- eller GLN-nummer visar tjänsten om organisationen är registrerad som mottagare för något av meddelandena inom Peppol BIS e-handel.

Läs mer om Peppol Lookup här

Kontakta oss

Kontakta SFTI:s tekniska kansli

Välj område * (obligatorisk)
Välj områdeVerifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.