RKA - Nyckeltal och jämförelser

Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA) är en ideell förening med uppgift att stödja arbetet med uppföljning, jämförelser och analys i kommuner och regioner. Vi erbjuder en öppen databas Kolada.

Det senaste från RKA

 • Databasen Kolada har fått ett nytt utseende på startsidan

  När du besöker webbplatsen Kolada.se kommer du till en ny startsida. Utseendet är nytt men funktionaliteten är i huvudsak oförändrad. Du kommer fortfarande åt verktygen Jämföraren och Fri sökning direkt från startsidan.
 • Nyckeltal för Agenda 2030 i Kolada

  Under 2023 har RKA tillsammans med ett antal kommuner och regioner, SKR, länsstyrelsen, myndigheter och organisationer arbetat med en uppdatering och revidering av nyckeltalen Agenda 2030. Resultatet av arbetet är en något utökad nyckeltalslista i Koladas verktyg Jämföraren.

Aktuella seminarium och kurser

 1. måndag
  22
  apr

  Grundkurs i Koladas verktyg Jämföraren, april 2024

  En kostnadsfri utbildning för dig som aldrig använt databasen Kolada eller som kanske använder Kolada väldigt sällan. RKA går igenom de grundläggande funktionerna i verktyget Jämföraren. Det kommer att finnas utrymme att ställa frågor.

  Datum
  22 april 2024
  Tid
  13.00 – 13.45
 2. tisdag
  23
  apr

  Att förstå och använda data med osäkerheter

  Du är välkommen till ett kostnadsfritt digitalt frukostseminarium som belyser olika typer av osäkerheter i data. En anmälan krävs för att delta.

  Datum
  23 april 2024
  Tid
  08.15 – 08.55
 3. onsdag
  24
  apr

  Analysworkshop

  Behöver du avsätta tid i kalendern för analys? Då är detta är ett perfekt tillfälle för dig. Under den digitala workshopen arbetar du med din analys för din kommun eller region och tar hjälp av oss på RKA om du behöver.

  Datum
  24 april 2024
  Tid
  09.00 – 12.00
  Status
  Fullbokat

Gå direkt till