Publicerad: 27 januari 2015

Nyhet

Stärkt samarbete om innovation i offentlig verksamhet

SKL och VINNOVA fördjupar samarbetet för att stärka innovationsförmågan i offentlig verksamhet. I en ny överenskommelse lägger parterna grunden för ett samarbete under de kommande tre åren.

Kvinna står och förklarar med en läsplatta i handen.

SKL och VINNOVA ska gemensamt erbjuda stöd till kommuner, landsting och regioner för att utveckla ledarskapet och de organisatoriska förutsättningarna för innovation. Samarbetet ska även stimulera utveckling av smarta välfärdstjänster med stöd av ny teknik.

Stort intresse bland kommuner och landsting

– Det finns ett stort intresse hos SKL:s medlemmar att utveckla nya och bättre tjänster för att möta framtida utmaningar. Samarbetet med VINNOVA innebär möjligheter att utveckla, testa och införa lösningar som svarar mot behov som medborgare har idag och i framtiden, säger Håkan Sörman, VD, SKL.

Patienter är med och skapar tjänster

Överenskommelsen ska även främja ett användarperspektiv där brukare och patienter är med och skapar välfärdstjänsterna samt medverka till att nya lösningar som utvecklas i en verksamhet sprids och kommer till användning i andra delar av landet.

– Samarbetet med SKL ökar möjligheterna för oss att göra satsningar som leder till att offentlig sektor blir en drivkraft för utveckling, spridning och användning av innovationer och det ser jag som mycket viktigt, säger Charlotte Brogren, generaldirektör för VINNOVA.

Överenskommelsen bygger vidare på ett samarbete som parterna bedrivit sedan 2012 där SKL och VINNOVA samarbetat i ett 10-tal utlysningar och genomfört ett 60-tal insatser i form av lokala, regionala och nationella mötesplatser, utvecklingsprojekt och kunskapsinitiativ.

Överenskommelse om stärkt innovationsförmåga i offentlig verksamhet (PDF, nytt fönster)

Läs vidare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!