Publicerad: 11 december 2014

Nyhet

Positivt att läraravtalet fortsätter

Under gårdagen meddelade de två lärarfacken att kollektivavtalet på lärarområdet från 2012 fortsätter under 2015. Ett positivt besked som visar att kommunernas ansträngningar gör skillnad.

Ingela Gardner Sundström, ordförande för förhandlingsdelegationen, SKL.

– Vi vet att kommunerna sett det som en prioriterad fråga att höja  lärarnas löner för att bidra till en positiv utveckling av svensk skola. Kommunerna har gjort satsningar inom ramen för det nuvarande avtalet, säger Ingela Gardner Sundström, ordförande för Förhandlingsdelegationen vid Sveriges Kommuner och Landsting.

– Det är bra att lärarfacken nu väljer att arbeta vidare med oss med detta avtal. Skolan behöver långsiktighet och det får vi nu, säger Ingela Gardner Sundström.

Fakta

Sveriges Kommuner och Landsting samt Pacta har med Lärarnas Samverkansråd en Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor – HÖK 12 – som gäller för perioden 2012-05-01 – 2016-03-31 med en ömsesidig uppsägningstid av tre kalendermånader.

Avtalet är möjligt att sägas upp efter 3 år, dock senast 2014-12-31. Avtalet löper därför på utan centralt angiven nivå i samband med löneöversynen 2015 och gäller 196 000 medarbetare.

Läs vidare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!