Publicerad: 16 maj 2014

Nyhet

Ny svensk mästare i vård och omsorg

Idag avgjordes Yrkes-SM i Umeå. Svensk mästare i vård- och omsorgsgrenen blev Julia Lundin från Vetlanda som nästa år representerar Sverige i São Paulo, Brasilien.

Julia Lundin, vinnare av Yrkes-SM inom vård och omsorg 2014.

Vinnaren Julia Lundin.

Julia Lundin från Njudungsgymnasiet i Vetlanda blev vinnare av yrkes-SM 2014 inom vård och omsorgsgrenen.

– Det har varit så roligt att tävla inför publik, man får visa vad man kan. Jag har arbetat planerat och är nöjd med mitt sätt att kommunicera under tävlingen, säger Julia Lundin.

Vård och omsorg är en av 40 grenar i Yrkes-SM där Sveriges yrkesskickligaste ungdomar tävlar.  Grenen arrangeras av Sveriges Kommuner och Landsting tillsammans med Vårdföretagarna och Kommunal. Andra yrkeskategorier inom bygg, design, industri, it och teknik fanns också på plats i Umeå för att tävla och visa upp sig för nyfikna besökare. Vinnarna i de olika grenarna blir en del av Yrkeslandslaget som tävlar i EM i Lille i oktober 2014 samt i VM i Sao Paulo 2015.

– Grattis Julia Lundin till segern, säger Agneta Jöhnk, chef på SKL:s arbetsgivarpolitiska avdelning. De framtida behoven av undersköterskor är stort, fram till 2022 behöver vi rekrytera 129 000 undersköterskor. Därför är det så glädjande att se professionella unga människor som Julia Lundin som brinner för sitt arbete inom vård och omsorg. Julia Lundin och hennes kollegor behövs och gör skillnad.

Läs vidare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!