Publicerad 26 november 2019

Kunskapöversikt: Nutida samhällsrelaterad idrottsforskning i Sverige och några jämförbara länder

Sveriges Kommuner och Landsting vill med den här rapporten uppmärksamma den aktuella idrottsforskningen i Sverige. Vilken inriktning har den samhällsorienterade idrottsforskningen? Vad säger forskningen om den svenska idrotten, idrottsrörelsen och idrottspolitiken? Hur kommer den svenska idrottsforskningen till användning för lokala och regionala beslutsfattare runt om i Sverige? Hur överensstämmer idrottsforskningens inriktning med de behov av kunskapsunderlag som finns i t.ex. kommunerna?

Under hösten 2010 uppdrog SKL åt en disputerad idrottsforskare att genomföra en inventering kring ovan nämnda frågor. Rapporten redovisar resultaten och sätter fingret på styrkor och svagheter i kunskapsläget om idrotten i Sverige. Att det behövs och efterfrågas mer av kunskapsunderlag var inte svårt att lista ut redan innan inventeringen genomfördes.

Denna rapport lyfter således denna utmaning, men också andra – för de organisationer som uppdrar, finansierar, bedriver och/eller använder idrottsforskningens resultat. Frågan blir framåt, vem tar sig an den utmaningen och kan aktörerna inom fältet kraftsamla för att nå önskad utveckling?

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.