Webbsändning: Vad är viktigt för dig?-dagen

SKR uppmärksammar ”Vad är viktigt för dig?”- dagen den 9 juni. I partnerskapet mellan patienter, närstående och professionella inom vård, omsorg och rehabilitering är samtalet det centrala. Det är i frågan ”Vad är viktigt för dig?” allt börjar. Temat är personcentrerad vård.

Ett personcentrerat förhållningssätt är grunden för omställningen till nära vård. Programmet innefattar ljudinslag, intervjuer och en panel som diskuterar frågor om det viktiga fokusskifte som vi står inför mitt i.

Programmet går att följa direkt via webbsändning. Under sändningen går det att ställa frågor direkt ivia en chattfunktion. Sändningen går även att se i efterhand.

Sändningen 9 juni klockan 15.00

Innan sändningen börjar

Innan sändningen börjar vill vi gärna ha in svar på frågor om vad som är viktigt för dig. Det gör vi genom att ställa frågor via ett formulär.

Frågeformulär Vad är viktigt för dig?

Program

15:00

Välkomna till Vad är viktigt för dig?-dagen

15:05

Premiär för det nya radioprogrammet Runt hörnet - om Nära vård och framtidens hälsa.

15:30

Livesänding fortsätter med intervjuer och en panel som svarar på frågor och diskuterar vad är viktigt för dig, personcentrerad vård, satsningar såsom patientkontrakt och mycket mer.

Programledare

  • Lisbeth Löpare Johansson, samordnare SKR Nära vård
  • Madeleine Beermann, handläggare SKR Nära vård

Paneldeltagare

  • Lina Dahlin, personrådsmedlem GPCC och vice ordförande Stolta magar
  • Mårten Jansson, utvecklingsledare NSPH
  • Ida Kåhlin, förbundsordförande Arbetsterapeuterna
  • Jesper Ekberg, folkhälsochef Jönköping
  • Ewa Ekman, socialchef Växjö kommun
  • Anette Nilsson, projektledare patientkontrakt SKR

Om "Vad är viktigt för dig?"-dagen

I ljuset av hur vi just nu kämpar och påverkas av COVID-19 pandemin så skapar det många tankar och kanske blir det än tydligare vad som är viktigt i livet. Därför vill vi skapa en dag som ger energi och hopp mitt i den svåra tid vi lever i. Dagen vänder sig till dig som arbetar inom hälsa- och sjukvården och den sociala omsorgen. Om du inte har möjlighet att ta del av livesändningen kan du ta del av den i efterhand.

Vår förhoppning är att vi alla under den här dagen, och alla dagar framöver, vågar ställa frågan ”Vad är viktigt för dig?” i alla typer av möten i vård och omsorg. Det är först då vi kan få syn på både behov och resurser hos dem vi är till för!

Den internationella ”What matters to you day” skulle även den gått av stapeln den 9 juni men på grund av rådande COVID-19 pandemin så kommer det internationella programmet att skjutas upp till 2021. Vill du läsa mer om What matters to you Day så finns mer material deras hemsida här!

https://www.whatmatterstoyou.scot/

Så påverkas kurser och konferenser av det nya coronaviruset

Informationsansvarig

  • Lena Forsman

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!