Inställt: Grundkurs i moms (Umeå)

Grundläggande momskurser på flera orter under våren 2020.

Innehåll

Momskurserna - grundkurser i moms och momsersättning - riktar sig till dig som behöver grundläggande kunskaper i moms och momsersättning eller fräscha upp tidigare kunskaper.

Vad ska beskattas enligt mervärdesskattelagen - på vad ska utgående moms debiteras? Med hjälp av den s.k. MervärdessKATTEN, som kursledaren Jeanette Fored skapade i mitten av 1990-talet, går vi systematiskt och pedagogiskt igenom vad som gäller. Vi går igenom de fyra olika förutsättningarna, som samtliga ska vara uppfyllda, för att utgående moms ska debiteras.

Om utgående moms ska debiteras föreligger avdragsrätt för ingående moms. Om ingen utgående moms ska debiteras har kommuner och regioner i de flesta fall rätt till momsersättning. Vi går igenom vad som gäller.

Vad gäller vid inköp av varor från andra länder? Deltagande i mässor och konferenser i annat land? Fastigheter i förvaltning eller i bolag, vad gäller ?

Vi lägger särskilt fokus på de verksamhetsområden kommuner och regioner svarar för såsom vård, skola, omsorg, utbildning, kultur, fastigheter m.m. med beaktande av nya domstolsavgörande eller Skatteverkets bedömningar.

Kurstillfällen

SKR genomför momskurser på flera orter under våren 2020.

  • Göteborg den 22 april
  • Umeå den 6 maj
  • Stockholm 13 maj (extra insatt kurs).

Kursledare

Grundkurserna i moms leds av Jeanette Fored, skatteexpert på SKR.

Jeanette har mer än trettio års erfarenhet av skatterätt och har undervisat lika länge - främst inom momsområdet. Jeanette har bland annat varit huvudlärare för moms inom Skatteverket och skapade då, redan i mitten på 1990-talet, MervärdessKATTEN som även används av andra utbildare. Jeanette är också ledamot i Skatterättsnämnden och har deltagit som expert i utredningar, bland annat i momsersättningsutredningen.

Fler talare kan komma att bli aktuella.

Så påverkas kurser och konferenser av det nya coronaviruset

Frågor om anmälan

Informationsansvarig

  • Jeanette Fored
    Skatteexpert

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!