HOPE:s utbytesprogram 2020

Anmälan har öppnat till 2020 års upplaga av HOPE:s utbytesprogram HOPE Exchange Programme 2020. Programmet ger möjlighet till fyra veckors ”praktiktjänstgöring” på ett sjukhus i annat EU-land. Årets tema är “Using Evidence in Healthcare Management”.

Vem kan söka?

Programmet vänder sig till sjukvårdpersonal och administrativ personal med minst tre års erfarenhet av ledningsuppgifter inom vården samt till sjukhus som vill vara med som lokala värdar. I Sverige brukar det vara både enskilda sjukhus och landsting/regioner som anmäler sig som värdar. För utresande deltagare gäller följande krav:

  • Minst tre års erfarenhet av ledningsuppgifter
  • Tala ett språk som är gångbart i värdlandet. Det är ofta engelska men ibland krävs kunskaper i tyska, franska, spanska eller italienska.
  • Arbetsgivaren beviljar tjänstledighet med bibehållen lön. Lokala värdar ska erbjuda fri bostad och måltider till rimlig kostnad (personalmatsal).

Lokala värdar som tar emot utländska deltagare ska erbjuda fri bostad och måltider till rimlig kostnad (personalmatsal).

När och var?

Programmet genomförs under perioden 11 maj - 7 juni 2020 och avslutas med en gemensam konferens, HOPE Agora 2020 i Bryssel, Belgien.

Anmälan

Mer information om utbytesprogrammet och ansökningshandlingar finns på HOPE:s webbplats. Sista dag för anmälan är den 31 oktober 2019.

Anmälan till HOPE:s utbytesprogram

Anmälningsblanketter (Word, nytt fönster)

Form H1 - information on hosting organizations

Form P1 - application form for candidates

Form P2 - declaration of the candidate and commitment

Fakta

SKL representerar Sverige i HOPE – European Hospital and Healthcare Federation. HOPE verkar för ett utökat samarbete och erfarenhetsutbyte mellan sjukhus i Europa. Det sker bland annat genom HOPE:s utbytesprogram som erbjuder möjligheter till fyra veckors praktiktjänstgöring på ett sjukhus i annat EU-land. Programmet, som genomförts årligen sedan 1981, har varje år ett tema för avslutningskonferensen och 2020 är det ”Using Evidence in Healthcare Management”.

HOPE:s utbytesprogram på HOPE:s hemsida

Filmer om HOPE:s utbytesprogram

Explainer video

Participants 

Hosts

Informationsansvarig

  • Erik Svanfeldt
    Handläggare

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKR!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKR:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!