Grundkurs i gymnasieantagning

Välkommen till en gedigen grundutbildning för dig som arbetar med gymnasieantagning och andra handläggningsfrågor inom gymnasieskolan. 

Anmälan

Om kursen

Kursen genomförs i en mindre grupp, max 30 personer, och det finns gott om utrymme för övningar, frågor och dialog. Områden som avverkas under kursen är:

  • Gymnasieskolans utformning och organisation
  • Regelverket för antagning till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan
  • De övergripande principerna kring interkommunal ersättning, bidrag till fristående skolhuvudmän samt inackorderings- och resebidrag.
  • Mottagande, behörighet och urval till gymnasieskolans program
  • Praktiskt antagningsarbete, hur går det till?

Kursen leds av Sabina Svahn, Gymnasieantagningen på Göteborgsregionens kommunalförbund och Robert Gustafsson, Gymnasieantagningen i Örebro län. Båda har mångårig erfarenhet av att arbeta med antagningsfrågor.

För frågor om kursens upplägg och inehåll kontakta Sabina Svahn, sabina.svahn@goteborgsregionen.se 

Röster från tidigare kursdeltagare

”Tydliga och kunnig föreläsare. Bra att föreläsarna kom från olika antagningskanslier. Finns olika sätt att sköta antagningen på, bra att det framgick.”

”Mycket grundläggande vilket var bra för mig som är ny, men samtidigt nyttigt för de som jobbat längre tid då de fick möjlighet att ställa frågor och diskutera.”

”Bra upplägg på dagarna, maten fantastisk, bra med två olika föreläsare som växlade att föreläsa hela tiden, bra takt - effektivt men kändes ändå inte stressigt, bra med mindre pauser emellan.”

Det är en fördel om du innan du går kursen antingen har jobbat med skolfrågor eller har jobbat en kortare tid med antagningsfrågor, då en viss förförståelse är att rekommendera.

Frågor om anmälan

Informationsansvarig

  • Eva-Lena Arefäll
    Utredare

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKR!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKR:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!

Sidfot