Webbseminarium: Employer branding – det börjar inifrån

Välkommen till ett 90 minuter långt webbseminarium om att arbeta med det interna varumärket i kommunen eller regionen.

Anmäl dig

Kompetensförsörjningen är välfärdens största utmaning framöver. Hur attraherar vi nya medarbetare och hur får vi existerande medarbetare att stanna kvar?

Innehåll

Arbetet med employer branding, eller arbetsgivarvarumärket, är viktigt eftersom starka arbetsgivarvarumärken bidrar till att det blir lättare att både rekrytera och behålla medarbetare. Och engagerade medarbetare är även en viktig kanal för all kommunikation med våra externa målgrupper.

Men för att lyckas med detta fullt ut måste arbetsgivarlöftet stämma överens med hur medarbetarna upplever att det är och faktiskt fungerar.

Under 90 minuter kommer Mia Jungefors, Employer brand manager på Karolinska Universitetssjukhuset och Linus Holmgren, vd på varumärkes- och kommunikationsbyrån Talent Talk, att resonera kring hur vi bygger stolthet internt, hur vi stärker medarbetarnas ambassadörsskap? Och hur ser egentligen kulturen ut och går den att ändra? Vi kommer även att referera till nuvarande situation med covid-19 och hur det påverkar våra varumärken.

Program

10.00 Inledning

Paola Felicetti, kommunikatör SKR.

10.05-10.30 Resultaten från SKR:s studie Ungas tankar om välfärdsjobben

Johanna Öqvist, utredare SKR, presenterar resultaten från SKR:s studie "Ungas tankar om välfärdsjobben", från augusti 2019.

10.30-11.30 Samtal

Mia Jungefors, Employer brand-manager Karolinska universitetssjukhuset, och Linus Holmgren, vd varumärkes- och kommunikationsbyrån Talent Talk.

Vi gör ett antal nedslag i aktuella ämnen och får höra hur Karolinska universitetssjukhuset jobbar med att både attrahera och behålla personal. Vi pratar även om mandat och förutsättningar för att utveckla och kommunicera arbetsgivarvarumärke. Vi berör också hur covid-19 påverkar varumärket.

Övrigt

Flera kan titta tillsammans från samma dator via webblänken som ingår i anmälningsavgiften. Vill ni se sändningen från flera datorer inom samma organisation kostar det inget extra men ytterligare webblänkar behövs, kontakta då konferens@skr.se

Direktlänk för att delta i sändningen skickas ut cirka en vecka innan konferensen äger rum. Dokumentation skickas ut cirka tre vardagar efter att konferensen har ägt rum. Faktura skickas efter konferensen och utfärdas av Delegia AB.

Så påverkas kurser och konferenser av det nya coronaviruset

Frågor om anmälan

Informationsansvarig

  • Paola Felicetti
    Kommunikatör

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!