Webbinarium om de mänskliga rättigheterna och demokratin

Välkommen till ett webbinarium om relationen mellan de mänskliga rättigheterna och demokratin som är ett föredrag av Elena Namli, professor i teologisk etik vid Uppsala universitet. Det kommer även finnas utrymme för frågor och inspel via chatten. 

Anmäl dig

I en tid då vi ser att demokratiska värderingar hotas och urholkas på många håll i världen, vilket skydd kan mänskliga rättigheter utgöra mot odemokratiska opinioner?

Att mänskliga rättigheter och demokrati hänger ihop är uppenbart för de flesta, men hur sambandet egentligen ser ut och vilka skillnader och kompletterande faktorer som finns är kanske inte lika tydligt. Inom det demokratiska statsskicket ryms mekanismer som kan användas för att avskaffa detsamma.

Den rådande pandemin aktualiserar dessutom många frågor som rör mänskliga rättigheter, bland annat vad gäller yttrandefrihet; rätt till bästa möjliga hälsa; utbildning; diskriminering; samt begränsningar i människors rörelsefrihet.

Webbinariet omfattar ett föredrag av Elena Namli, som är professor i teologisk etik vid Uppsala universitet. Det kommer även finnas utrymme för frågor och inspel via chatten. Elena står bakom en lång rad publikationer om bland annat mänskliga rättigheter i etik, politik och juridik och mänskliga rättigheter i offentlig förvaltning.

Så påverkas kurser och konferenser av det nya coronaviruset

Informationsansvarig

  • Cecilia Ramqvist
    Handläggare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!