Lyft språket på jobbet – möt rekryteringsutmaningen!

Ett seminarium som tar upp strategier och verktyg som kan bidra till kompetensförsörjning genom att arbeta med språkutveckling på arbetsplatsen.

Anmäl dig

Det finns även möjlighet att följa seminariet via direktsänd webbsändning, anmälan sker via samma länk som övriga deltagare enligt ovan.

Innehåll

Tvekar ni att anställa någon som inte kan svenska språket flytande ännu, trots att den har den kompetens som ni behöver? Finns det missförstånd eller konflikter hos er på grund av språket? Märker ni att säkerhet och kvalité påverkas av språkliga missförstånd? Vill ni lösa dessa problem men vet inte riktigt hur?

Seminariet "Lyft språket på jobbet – möt rekryteringsutmaningen!" tar upp strategier och verktyg som kan bidra i arbetet med språkutveckling och kompetensförsörjning.

Ett av verktygen som kommer att presenteras är "Lyft språket på jobbet – handbok" för arbetsplatser som vill arbeta språkutvecklande. Alla deltagare på plats får ett exemplar av handboken.

Information

Seminariet arrangeras av SKL och Vård- och omsorgscollege inom ramen för ett projekt som drivs av SKL i samarbete med Akademikeralliansen, Akademikerförbundet SSR, Fysioterapeuterna, Svenska kommunalarbetareförbundet, Sveriges läkarförbund, Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund, Vision och Vårdförbundet. Projektet syftar till att ta tillvara nyanländas kompetens i välfärden.

Frågor om anmälan

Informationsansvarig

  • Elsa Mattsson
    Handläggare

Kontakt

Välkommen att skicka din fråga till SKR!

Gäller din fråga arbetsrätt eller kollektivavtal/förhandling?

SKR:s rådgivning riktar sig till personalchefer och förhandlingschefer i kommuner och regioner. Om din fråga är på uppdrag av dessa behöver du ange det.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!