Kompetens i dricksvattenkontrollen

Välkommen till en konferens om kompetens inom dricksvattenkontrollen.

Anmäl dig
Så påverkas kurser och konferenser av det nya coronaviruset

Innehåll

Dricksvattenkontrollen kräver stor kompetens – men vad innebär det? Hur ska man planera sin kontroll? Vad innebär teknisk kompetens? Vilka krav finns i lagstiftningen och hur kan man arbeta tillsammans?

SKL bjuder in till en dag då vi tillsammans besvarar dessa frågor och många fler. Vi frågar VA-branschen om vilken kontroll de behöver och vilken kontroll som de får.

Medverkande är Livsmedelsverket, Svenskt Vatten samt kommunala dricksvatteninspektörer.

Program

08.30

Registrering, kaffe och smörgås. Fika finns framdukat på Tolvan, SKL

09.00

Kompetens i dricksvattenkontrollen – vad behövs och vad innebär det?

Michael Öhlund och Tove Göthner-Tideman, SKL

09.30

Behov av kontroll ur verksamhetsutövarens perspektiv

Birger Wallsten, Svenskt Vatten

Passa på att ställa dina frågor!

10.30

Diskussionspass om kompetens och samverkan

11.30

Lunch, Tolvans restaurang, SKL

12.30

Livsmedelsverket om kommunens kontrollansvar

Agneta Tollin, Livsmedelsverket

Passa på att ställa dina frågor!

14.00

Fika

14.30

Vår resa till en god dricksvattenkontroll

Charlotte Sterner, Uppsala kommun

Passa på att ställa dina frågor!

15.30

Har vi blivit något klokare idag?

Michael Öhlund och Tove Göthner-Tideman, SKL

16.00

Avslutning

Frågor om anmälan

Informationsansvarig

  • Michael Öhlund
    Handläggare
  • Tove Göthner-Tideman
    Handläggare

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset








Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!