Dokumentation: Webbinarium om nytt avtal om kopiering av noter och sångtexter i kulturskola

SKR erbjöd den 15 januari 2020 ett webbsänt seminarium med anledning av det nya avtalet gällande kopiering av noter och sångtexter i kulturskola, som kommunerna nu kan teckna.

Sytet med seminariet var att ge information om avtalets innebörd och ge deltagarna möjlighet att ställa frågor rörande avtalet direkt till SKR och företrädare för berörda upphovsrättsorganisationer.

Presentation från seminariet (PDF, nytt fönster)

Se webbinariet i efterhand

Om det nya avtalet

SKR har, efter förhandlingar med Musikförläggarna, Föreningen Svenska Tonsättare och Sveriges kompositörer och textförfattare (organisationerna), enats om ett normalavtal rörande kopiering av noter och sångtexter inom den kommunala musik- och kulturskolan. Avtalet gäller för kalenderåren 2020–2022.

Avtalet har skickats ut via cirkulär till kommunerna som väljer att teckna avtalet genom att fylla i och underteckna ”Överenskommelse om treårigt kopieringsavtal för noter och sångtexter för kommunal musik/kulturskola 2020–2022” senast före februari månads utgång.

Avtal om kopiering för noter och sångtexter inom de kommunala musik-/kulturskolorna för kalenderåret 2020–2022, cirkulär 19:43

Läs vidare

Så påverkas kurser och konferenser av det nya coronaviruset

Informationsansvarig

  • Linda Ahlford
    Utredare
  • Hampus Allerstrand
    Förbundsjurist

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!