Publicerad: 1 april 2016

RSS Nyheter EU och internationellt

Brödtext


 • Senaste om EU:s långtidsbudget och återhämtningsplanen


  Förhandlingarna om EU:s långtidsbudget och planen för återhämtning efter pandemin pågår för fullt. SKR bevakar frågan och tar gärna emot fler inspel från kommuner och regioner.
  Läs mer

 • På gång inom EU – hösten 2020


  I höstens nummer av "På gång inom EU" hittar du information om det senaste som har hänt inom EU som påverkar kommuner och regioner.
  Läs mer

 • Kriser löses bäst på lokal och regional nivå


  Den pågående pandemin är – i praktiken och per definition – global. Men något vi lärt oss är att kriser hanteras bäst lokalt. Det skriver SKR, SKL International och Internationellt Centrum för Lokaldemokrat, ICLD i en debattartikel.
  Läs mer

 • Europadagen 2020 logga

  Europadagen 2020 - Tillsammans genom krisen


  Fredag den 8 maj uppmärksammar Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) Europadagen, tillsammans med bland annat EU-kommissionen och arbetsmarknadens parter. Detta genom en seminarieserie i tre delar, på temat Tillsammans genom krisen.
  Läs mer

 • Covid-19 och det nya coronaviruset – detta gör EU


  Information om EU:s arbete relaterat till sjukdomen covid-19 och det nya coronaviruset (SARS-CoV-2).
  Läs mer

 • SKR:s internationella dag 2020


  Onsdagen den 29 januari arrangerar Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) Internationella dagen 2020 – en heldag för förtroendevalda och tjänstepersoner i kommuner och regioner med intresse för internationella frågor.
  Läs mer

 • På gång inom EU – våren 2020


  I vårens nummer av "På gång inom EU" hittar du information om det senaste som har hänt inom EU som påverkar kommuner och regioner.
  Läs mer

 • Vårens sista webbsändning av På gång inom EU


  Den 11 juni klockan 14.00 är det återigen dags för SKL:s direktsändning På gång inom EU. I vårens fjärde och sista avsnitt djupdyker vi i Europaparlamentsvalet och du får höra mer om valdeltagandet i Sveriges kommuner samt i övriga av EU:s medlemsstater.
  Läs mer

 • EU-ministern om kommuner och regioners roll i EU-arbetet


  SKL träffade Sveriges EU-minister Hans Dahlgren (S) på Europaforum Hässleholm. Hur ser han på samarbetet med kommuner och regioner och hur ska vi få fler att rösta i Europaparlamentsvalet? Se hur han svarade!
  Läs mer

 • Del tre av webbsändningen På gång inom EU


  Den 7 maj klockan 14.00 är det återigen dags för direktsändning av På gång inom EU. I det tredje avsnittet diskuterar vi det stundande EU-valet. Vi direktsänder också från Europaforum i Hässleholm.
  Läs mer

 • Del två av webbsändningen På gång inom EU


  Den 5 mars klockan 14.00 är det återigen dags för direktsändning av På gång inom EU. I andra avsnittet möter du bland annat SKL:s ordförande Lena Micko och Jens Mathiessen, kommissionens representant i Sverige.
  Läs mer


 • Lokalt självstyre i fokus under Anders Knapes möte med Spaniens premiärminister


  Lokalt självstyrelse och valövervakning stod i fokus när Anders Knape träffade Spaniens premiärminister Pedro Sanchez.
  Läs mer

 • Hur påverkar EU lunchtallriken?


  Inför EU-valet i år har vi på SKL tagit fram ett informationsblad om hur EU påverkar oss. Passa gärna på att sprida informationen till förtroendevalda, kollegor och andra medborgare.
  Läs mer

 • Första webbsändningen av På Gång inom EU 22 januari


  Nu startar vårt direktsända program På Gång inom EU. Vid fyra tillfällen under våren kommer programmet med aktuella nyheter om EU-frågor direktsändas från SKL.
  Läs mer


 • På gång inom EU – våren 2019


  Nu är vårens nummer av "På gång inom EU" här. I skriften hittar du information om det senaste som har hänt inom EU som påverkar kommuner, landsting och regioner.
  Läs mer


 • På gång inom EU – hösten 2018


  Nu är höstens nummer av "På gång inom EU" här. I skriften hittar du information om det senaste som har hänt inom EU som påverkar kommuner, landsting och regioner.
  Läs mer

 • Stöd i arbetet med globala FN-mål


  Sveriges Kommuner och Landsting och Svenska FN-förbundet genomför en gemensam satsning för att hjälpa kommuner, regioner och landsting i arbetet med att möta målen i Agenda 2030.
  Läs mer

 • Delaktighet i EU – EU i valet


  Varmt välkommen till SKL:s Internationella dag 16 mars – en heldagskonferens som i år har temat, delaktighet i EU – EU i valet.
  Läs mer


 • På gång inom EU – våren 2018


  Nu är vårens nummer av "På gång inom EU" här. I skriften hittar du information om det senaste som har hänt inom EU som påverkar kommuner, landsting och regioner.
  Läs mer

Kontakt

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du hjälper oss!