Publicerad 12 december 2022
Nyhet

SKR på europeiskt möte i Paris

Carola Gunnarsson, SKR:s 1:e vice ordförande, har återvalts till det europeiska kommunförbundet CEMR:s internationella talesperson och vice president i UCLG för ytterligare tre år.

Foto

Carola Gunnarsson

Den 5-6 december samlades ett hundratal lokalt och regionalt förtroendevalda i Paris för att inleda en ny mandatperiod. Under mötet valdes en ny ordförande och talespersoner för det Europeiska kommunförbundet CEMR (Council of European Municipalities and Regions) samt för den globala organisationen United Cities and Local Governments (UCLG).

− Jag är stolt över att ha fått förnyat förtroende att representera vår europeiska organisation internationellt. Det är min övertygelse att våra gemensamma värderingar om lokal demokrati och självstyre, jämställdhet, samarbete och hållbarhet utan tvekan måste fortsätta att vara i centrum för våra ansträngningar för att mildra de skadliga effekterna av de många kriserna och konflikter, inklusive krig, som pågår i vår omvärld säger Carola Gunnarsson, SKR:s 1:e vice ordförande.

På mötet antogs också en uppdaterad europeisk deklaration för jämställdhet på lokal och regional nivå (CEMR-deklarationen) som är ett verktyg för kommuner och regioner att integrera jämställdhetsperspektivet i all verksamhet.

Fakta

CEMR är SKR:s paraplyorganisation på europeisk nivå och samlar 60-talet kommun- och regionförbund från 41 länder med uppdraget att främja lokalt självstyre och samarbete mellan kommuner och regioner i Europa.

Läs vidare

Sakkunnig

Marcus Holmberg
Sektionschef

Pressjour

Informationsansvarig

  • Helene Lindstrand
    Presschef

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.