Publicerad 17 augusti 2022
Nyhet

Ryan Knox ny vd för SALAR International

SALAR Internationals styrelse har utsett Ryan Knox till ny vd för bolaget. Han tillträder den 1 november 2022.

Ryan Knox.

Ryan Knox.

− Ryan Knox är en eldsjäl i biståndsfrågor och har ett stort kunnande i att utveckla och bygga demokratisystem och demokratiska samhällen. Han kommer bli en utmärkt vd i den här verksamheten, säger Ewa-May Karlsson, styrelseordförande i SALAR International.

Ryan Knox kommer närmast från en chefstjänst inom United Nations Human Settlements Programme (UN Habitat). Han är bosatt i Syrien men flyttar nu hem till Sverige. Knox har tidigare arbetat inom SALAR International och har ett brett kontaktnät både inom Sverige och internationellt.

− Ryan får uppdraget att arbeta mycket utåtriktat som ny vd. Hans starka utvecklingsdriv och långa erfarenhet kommer ta SALAR Internationals verksamhet framåt, säger Ewa-May Karlsson.

Ryan Knox tillträder sitt nya uppdrag den 1 november 2022.

Fakta

SALAR International driver internationellt utvecklingssamarbete med SKR/Sida som huvudsaklig uppdragsgivare. Bolaget bedriver projekt inom områdena demokrati, förvaltning och samhällsservice i syfte att utveckla lokal och regional demokrati i andra länder. Uppdragen genomförs i stor utsträckning med hjälp av förtroendevalda och tjänstemän från Sveriges kommuner som experter.

SALAR International hette tidigare SKL International.

Läs vidare

Sakkunnig

Lena Dahl
vd SKR Företag

Pressjour

Informationsansvarig

  • Helene Lindstrand
    Presschef

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.