Publicerad 11 juli 2022
Nyhet

Peter Danielsson vald till SKR:s ordförande

SKRs styrelse har idag beslutat att välja Peter Danielsson till ny ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Han tillträder den 1 augusti.

Peter Danielsson är sedan 2015 ledamot i styrelsen för SKR och sedan 2006 kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad. Han har tidigare bland annat varit 1:e vice ordförande för Moderaterna 2015-2019 och riksdagsledamot 2002-2006.

− Sveriges alla kommuner och regioner har många viktiga uppdrag som på olika sätt berör de allra flesta invånare varje dag. Det är därför med stolthet, men också med stor ödmjukhet, som jag tillträder som ordförande för Sverige Kommuner och Regioner, säger Peter Danielsson, SKR:s nyvalde ordförande.

− Kommuners och regioners största utmaning är kompetensförsörjningen i alla verksamheter, så det blir ett viktigt fokus i mitt uppdrag. Det handlar både om att utveckla välfärdens verksamheter utifrån de förutsättningarna som finns och att påverka riksdag och regering att ge kommuner och regioner bättre förutsättningar att möta medborgarna med god välfärd och service, säger Peter Danielsson

Peter Danielsson tillträder som ordförande den 1 augusti 2022. På SKR:s valkongress den 21 mars 2023 väljs en styrelse inför den kommande mandatperioden, utifrån resultatet i höstens val till kommun- och regionfullmäktige.

– Jag tar med mig erfarenheter från mina många år i olika roller i politiken. Nu ser jag fram emot att tillsammans med styrelsen, övriga förtroendevalda och alla medarbetare utveckla den lokala självstyrelsen, stödja och bidra till utveckling av Sveriges kommuner och regioners verksamheter samt företräda kommuner och regioner i hela landet, säger Peter Danielsson.

Fram till den 31 juli är Carola Gunnarsson SKR:s ställföreträdande ordförande.

Pressjour

Informationsansvarig

  • Helene Lindstrand
    Presschef

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.